Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami

Piersi z kaczki z sosem Pinot Noir i wiśniami
Piersi z kaczki z Pinot Noir i sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 6,47 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz szalotkę, tartą wiśnie, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piersi z kaczki o zapachu kopru włoskiego z sosem Pinot Noir, Kaczka Pieczona Z Redukcją Pinot Noir/Granat, oraz Słodkie Ciasta wiśniowe z Pinot Noir i wanilią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cukier i 2 łyżki wody wymieszać w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotować do rozpuszczenia cukru, mieszając delikatnie w razie potrzeby, aby rozpuścić cukier równomiernie (około 1 minuty). Kontynuuj gotowanie 5 minut lub do złotego koloru(nie mieszać).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia; ostrożnie wymieszać z wiśniami i octem (karmelizowany cukier stwardnieje i przyklei się do łyżki).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
OcetOcet
CukierCukier
3
Umieść patelnię na małym ogniu, aż karmelizowany cukier rozpuści się.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Kaczkę posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Dodać kaczkę do patelni; gotować 5 protokół. Przewróć kaczkę; gotować 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć z patelni; odstawić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Kaczkę pokroić na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Cała KaczkaCała Kaczka
9
Powrót patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka oleju, szalotki, i czosnek do patelni; gotować 1 minutę lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj wino do patelni; zwiększ temperaturę do średniej-wysokiej. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki (o 6 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 6 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
13
Wlać mieszaninę wina przez drobne sito do mieszanki wiśniowej; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić mieszaninę wiśni na wolnym ogniu na średnim ogniu. Wymieszać śmietanę; dusić 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzereśnieCzereśnie
KremKrem
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
14
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
15
SOS podawać na kaczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn