Piersi z kaczki w sosie malinowym
Piersi z kaczki z sosem malinowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 393 kalorie, 45g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.54 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka malin, zmielony cynamon, połówki piersi kaczki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową, Piersi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu, oraz Piersi z kaczki z miodowym sosem kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik na ustawienie brojlerów. Użyj widelca, aby zdobyć piersi kaczki przez skórę i tłuszcz, ale nie aż do mięsa.
Podgrzej dużą patelnię ciężką na średniej wysokości. Smażyć piersi kaczki od strony dołu, aż skóra się zarumieni i skończy się tłuszcz, około 10 minut.
Wyjąć piersi z patelni i wylać większość tłuszczu. Odstawić piersi na patelnię i smażyć skórę bokiem przez kolejne 10 minut.
Wyjąć piersi z patelni i pozostawić na blasze do pieczenia.
Sól morską, cynamon i cukier Demerara wymieszać i posypać skórką piersi kaczki.
Większość tłuszczu wylać z patelni.
Wymieszać czerwone wino, cassis, i skrobia kukurydziana w małej misce.
Wlać do patelni i dusić przez 3 minuty, stale mieszając, aż sos zgęstnieje.
Dodajemy maliny i gotujemy na wolnym ogniu przez minutę.
Piecz piersi kaczki skórą do góry, aż cukier zacznie karmelizować, o 1 minutę. Piersi kaczki pokroić cienko, polać sosem i podawać na ciepło.