Pierogi Ziemniaczano-Morelowe Z Grilla
Grillowane pierogi ziemniaczano-morelowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 18 i kosztuje 36 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz liście selera, sól, Smalce i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pierogi z cheddarem i ziemniakami, Pierogi z grilla i kiełbasa, oraz Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus.
Instrukcje
W żaroodpornej misce namocz Smalce we wrzącej wodzie, aż zmiękną, około 20 minut. Pocierać je, aby poluzować grys, a następnie podnieść i grubo posiekać.
W dużej misce Mąkę połączyć z 1/2 łyżeczki soli.
Dodajemy jajka i mieszamy, aż ciasto się połączy.
Przenieść na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i krótko zagnieść, aż będzie miękka i gładka. Owinąć ciasto w plastik i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
W międzyczasie ugotować ziemniaki w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 20 minut; odcedzić. Powrót ziemniaki na patelnię i wstrząsnąć na dużym ogniu, aby je wysuszyć, o 1 minutę. Za pomocą masher ziemniaki, mash ziemniaki. Rozgnieść w mleku, śmietanie, parmezanie i maśle. Wymieszać ze smalcem i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i lekko ostudzić.
Ciasto pokroić na pół i wkleić każdy kawałek na dysk. Na Dobrze posmarowanej powierzchni roboczej rozwałkuj dyski na 9-calowe Naboje. Przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Na obsypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkować 1 rundę na raz do grubości 1/16 cala. Używając 4-calowego noża do ciastek, Wytnij 9 mniejszych nabojów. Lekko zwilżyć krawędź 1 rundy i dolać 1 zaokrągloną łyżkę nadzienia ziemniaczanego na połowie. Lekko poklepać nadzienie; złożyć ciasto na nadzieniu, aby uformować półksiężyc i nacisnąć krawędzie, aby uszczelnić. Odstawić na talerzu z mąką. Powtórzyć z resztą ciasta i nadzieniem.
Połowę pierogów gotować naraz w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż wypłyną na powierzchnię, około 1 minuty. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść je do ręczników papierowych i wysuszyć. W dużej misce, wrzucić pierogi z wystarczającą ilością oleju roślinnego do Płaszcz.
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Pierogi grillować na gorącym ogniu, obracając raz, aż zbrązowieje, o 3 minut na stronę.
Dodaj liście selera i grilluj, aż lekko zwęglone, około 1 minuty na stronę.
Pierogi przełożyć na talerz i udekorować grillowanymi liśćmi selera.
Zrób z wyprzedzeniem: pierogi można przygotować w kroku 5 i zamrozić na okres do 1 miesiąca. Mrożone pierogi gotować przez tyle samo czasu, co świeże.
Rekomendacja wina: bogate, dymne wypełnienie tych pierogów sprawia, że są one idealnymi foliami do pełno smakowego Merlota z aksamitnymi taninami, takimi jak seria Columbia Crest Estate z 1994 roku ze stanu Waszyngton lub Meerlust z RPA z 1995 roku.