Pierogi z kurczakiem i trawą cytrynową
Pierogi z kurczakiem i trawą cytrynową mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 48 i kosztuje 14 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 49 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jeśli masz sól, kolendra, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 10%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Trawa Cytrynowa Gyoza (Naleśniki Do Garnków/Pierogi), Zupa Miso z trawy cytrynowej z pierożkami grzybowymi, oraz Tajskie pieczone pierogi Chili z łososiem w rosole z trawy cytrynowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę w średniej misce.
Dodawać wodę w stałym strumieniu, mieszając, aż do powstania nierównego ciasta. Obrócić ciasto na powierzchni roboczej i ugniatać, aż będzie gładkie, około 5 minut.
Posypać ciasto mąką, przykryć luźno folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
W dużej misce, zagnieść kurczaka z kapustą, kolendra, trawa cytrynowa, szczypiorek, imbir, czosnek i jajko i sól.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem woskowym i posmarować mąką. Ćwiartka ciasta z kluskami. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zwiń każdy kawałek ciasta w 12-calową linę.
Każdą linę pokroić na 12 kawałków i zwinąć w kulki; posypać mąką. Pracując z 5 lub 6 kulkami na raz, Rzuć do 3 1/2-calowych rund.
Nadmiar mąki zetrzeć z rund. Łyżka 1 łyżka nadzienia na środku każdej rundy. Podnieś boki owijki; Naciśnij i plisuj krawędzie, aby uszczelnić wypełnienie. Podnieś każdy pierogi za fałdowaną krawędź, przenieś do blachy do pieczenia i lekko dociśnij, aby spłaszczyć. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
W bardzo dużej patelni nonstick podgrzać 2 łyżki oleju. Ułóż połowę pierogów na patelni, plisowana krawędź do góry. Gotować na dużym ogniu, aż do dna są lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki wody na patelni, przykryć i gotować, aż woda odparuje i pierogi są gotowane przez, o 5 minut dłużej. Odkryć i gotować, aż DNA są dobrze rumiane, o 1 minutę dłużej.
Przelać pierogi na talerz. Pozostałe pierogi ugotować w pozostałym oleju i podać.