Pierogi z kurczaka smażone na patelni z sosem słodko-pikantnym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pierogów z kurczaka smażonych na patelni ze słodkim i pikantnym sosem do zanurzania. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 99 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mieszanki przypraw stir-fry, olej roślinny, ponzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Paluszki z kurczaka smażone na patelni z pikantnym sosem zanurzeniowym, Tajski Grillowany kurczak z sosem słodko-pikantnym, oraz Słodkie i pikantne skrzydełka z kurczaka z miodowym sosem Sriracha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu zanurzeniowego: w małej misce wymieszać ponzu, ostry sos i przyprawę do smażenia.
Dla wontons: w misce, dodać kurczaka, szalotki i stir-fry przyprawy.
Wymieszać z łyżką, aż dobrze połączone.
Umieść owijkę wonton na powierzchni roboczej. (Owijki wonton należy przykryć wilgotnym ręcznikiem, aby nie wyschły.)
Umieść 1 czubatą łyżeczkę mieszanki kurczaka na środku opakowania. Brzegi owijki pokryj odrobiną wody palcem lub pędzlem. Złóż okrąg, tworząc półksiężyc, wyciskając wszelkie pęcherzyki powietrza odstawione na bok, przykryte wilgotnym ręcznikiem, podczas gdy resztę.
Gdy jesteś gotowy do gotowania, umieścić duży, nonstick patelnia wyposażona w pokrywkę na średnim ogniu i dodać olej roślinny. Gdy olej jest gorący, umieść wontony w jednej warstwie na patelni; powinny być blisko siebie, ale nie dotykać. W zależności od wielkości patelni, może trzeba gotować pierogi off w 2 lub 3 partie. Gotować, odkryte, aż do dna są rumiane, o 4 protokół. Obniżyć ciepło do średnio niskiego, ostrożnie wlać 2 łyżki wody i natychmiast przykryć patelnię pokrywką. Gotować, aż wontons są miękkie, o 5 protokół.
Wyjąć z patelni i podawać na gorąco z sosem do zanurzania.