Pierogi z boczkiem i rampą
Pierogi z boczkiem i rampą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 40 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Ten przepis od Serious Eats ma 124 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ramp Sałatka z cytryną-Ramp Vinaigrette, Omlet z boczkiem ze szparagami i kozim serem, oraz Ramp Kimchi & Ramp Confit.
Instrukcje
Na ciasto: umieścić mąkę w misce robota kuchennego. Przy uruchomionej maszynie powoli maczaj w wodzie, aż do powstania spoistego ciasta (prawdopodobnie nie będziesz potrzebował całej wody). Pozostawić ciasto do jazdy wokół procesora przez 30 sekund. Formować w kulkę za pomocą mąki ręce i przenieść do miski. Przykryj wilgotnym ręcznikiem i pozostaw na co najmniej 30 minut.
Rozgrzać olej roślinny w woku na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodaj rampy i gotować, mieszając i podrzucając często, aż lekko rumiane i pachnące, 30 sekund do 1 minuty.
Przełożyć do miski i wytrzeć woka.
Umieścić kapustę i sól w robocie kuchennym i pulsować, aż drobno posiekane, około dziesięciu 1-sekundowych impulsów.
Przełożyć do sitka o drobnych oczkach ustawionego nad miską. Pozostaw na 30 minut, aby odcedzić.
Połącz rampy, odsączoną kapustę, boczek, wieprzowinę, imbir, sos sojowy, cukier, olej sezamowy i wino ryżowe w maszynce i pulsuj, aż utworzy się mieszanina pasty, około 15 krótkich impulsów, skrobając boki w razie potrzeby.
Mikrofalówka małą kulkę nadzienia w misce przez 10 sekund i zjeść go do smaku przyprawy.
Dodaj więcej soli, sos sojowy lub cukier w razie potrzeby i powtórz etap degustacji / przyprawy, aż nadzienie smakuje tak, jak chcesz. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Aby zrobić pierogi: podziel ciasto na 4 sekcje, a każdą sekcję na 10 małych kulek wielkości łyżki stołowej, tworząc łącznie 40 kulek. Na Dobrze obsypanej mąką powierzchni roboczej rzuć każdą kulkę w okrągłą średnicę od 3 1/2 do 4 cali. Owijki stos i przechowywać pod plastikiem, aż wszystkie z nich są rozwijane.
Aby uformować pierogi, umieść 1 łyżkę nadzienia na środku opakowania. Zwilż krawędzie owijki mokrym palcem lub szczotką do ciast. Wchodzisz na pół i szczypta w prawym dolnym rogu zamknięte. Plisuj przednią krawędź owijki wielokrotnie, ściskając krawędź zamkniętą po każdej zakładce, aż cała pieróg zostanie uszczelniona.
Zapieczętowane pierogi przełożyć na lekko posypaną mąką drewnianą lub wyłożoną pergaminem deskę.
Połączyć sos sojowy, ocet, cukier i imbir w małej misce i odstawić.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać 6 do 12 pierogów i gotować, aż unoszą się (około 1 minuty). Kontynuuj gotowanie przez 2 minuty dłużej, a następnie przenieś na talerz za pomocą pająka z siatki drucianej lub łyżki szczelinowej.
Podgrzać 3 łyżki oleju roślinnego w patelni nonstick 10-calowy lub na dnie dobrze przyprawionego odlewanego woka na średnim ogniu, aż się połysk. Ostrożnie dodajemy pierogi płasko w dół i gotujemy, wirując od czasu do czasu, aż spód pierogów będzie złotobrązowy i chrupiący.
Podawać natychmiast z sosem zanurzeniowym. Powtórz Krok 7 z pozostałymi pierogami, pracując partiami.