Pierogi maślane z brązowym masłem i szałwią
Pierogi Butternut z brązowym masłem i szałwią mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 664 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz mąkę, szałwię, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Masło Z Dyni I Szałwii Z Tortellini, Squash Cappellacci z masłem szałwiowym brązowym, oraz Makaron z dyni w maśle szałwiowym brązowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na patelni, umieścić miąższ squasha w dół i piec do bardzo miękki (o 45 protokół). W tym samym czasie piecz ziemniaki bezpośrednio na stojaku piekarnika przez 1 godzinę.
Ziemniaki podzielić i pozostawić do ostygnięcia lekko, lub aż można obsłużyć je. Nie pozwól im ochłodzić się całkowicie. Miąższ ziemniaków i dyni zgniatamy do miski i masujemy masą ręczną.
Wymieszać w jajku, sól i gałkę muszkatołową. Następnie dodać mąkę i wymieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Nie rób tego w mikserze, to przepracuje ciasto.
Dodaj mąkę przez łyżkę, jeśli jest jeszcze zbyt wilgotna.
Wyłożyć na mąkę i podzielić na 8 porcji.
Rozwałkuj na liny i pokrój na kawałki 1/2 cala. Ułóż kawałki na parzonej blasze podczas pracy. W tym momencie można je zamrozić na patelni, aż staną się solidne, a następnie przenieść do torby zip top i przechowywać w zamrażarce.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody delikatnie kroplują pierogi. Nie przepełniaj się. Gdy zaczną się unosić, usuń je łyżką z rowkiem i wrzuć do lodowej kąpieli.
Odcedzić wodę i wrzucić trochę oleju. Przechowywać luźno w pojemnikach do momentu użycia.
Aby podgrzać, w patelni saute na dużym ogniu dodaj 1 łyżkę miękkiego masła. Gotować, aż masło zacznie się spieniać i brązowieć.
Dodać 2 łyżeczki liści szałwii i 1 szklankę pierogów. Gotować przez dodatkową minutę, aż pierogi zostaną podgrzane. Powtarzać aż do uzyskania pożądanej ilości porcji. Talerz i wierzch ze świeżo startym parmezanem.