Pierogi Kimchi
Pierogi z Kimchi mogą być tylko Koreański przepis, którego szukasz. Na 18 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 44 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz makaron z wermiszelem, kimchi z kapusty napa, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pierogi Kimchi Na Parze (Jjin Kimchi Mandu), Kimchi Mandu (Koreańskie Pierogi Kimchi), oraz Pierogi z wieprzowiną i Kimchi.
Instrukcje
Miejsce tofu na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Top z drugim ręcznikiem papierowym i umieścić talerz na górze. Pozostawić do drenażu na 15 minut. Palcami rozbij tofu, aż będzie przypominał pokruszony ser feta.
W małym rondlu zagotuj 1 litr wody i usuń z ognia.
Dodaj makaron, przykryć, i niech strome, aż makaron zmiękną, o 5 protokół. Makaron drobno posiekać (należy mieć około 1/2 szklanki posiekanego makaronu).
Połącz tofu, makaron, kimchi, jajko, sos sojowy i olej sezamowy w małej misce. Wymieszać widelcem do połączenia.
Aby napełnić pierogi, umieść około 2 łyżeczki nadzienia w środku pojedynczego opakowania. Zwilżyć wilgotną końcówką palca, następnie złożyć i uszczelnić za pomocą zaciskania krawędzi. Zestaw uformowany pieróg na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Trzymaj niewypełnione owijki pod wilgotnym ręcznikiem kuchennym, aby zapobiec wysuszeniu. Uwaga: uformowane pierogi na tym etapie można przechowywać w lodówce do 1 dnia. W przypadku długotrwałego przechowywania zamrozić pierogi na tacy (nie pozwól im wytrzymać podczas zamrażania lub będą trzymać się razem), wyjąć po zamrożeniu i przechowywać w zamrażarce w torbie z zamkiem błyskawicznym do 3 miesięcy.
Aby ugotować, przynieś 3 ćwiartki wody do walcowania w garnku.
Dodaj dupmling ans gotować, aż skórki są po prostu przezroczyste, 4 do 6 protokół.
Kluski wyjąć z wody łyżką szczelinową lub pająkiem i w razie potrzeby podawać natychmiast z sosem sojowym i octem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.