Pierogi Jiaozi

Pierogi Jiaozi

Instrukcje

1
Kapustę osuszyć w durszlaku nad zlewem i rękami wycisnąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W dużej misce do mieszania, połączyć kapustę, wieprzowina, sos sojowy, wino ryżowe, olej sezamowy, imbir, zielona cebula, i pieprz. Mieszaj pałeczką w jednym kierunku, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Aby uformować pierogi, połóż opakowanie w dłoni i umieść na środku czubatą łyżeczkę nadzienia. Zanurz palec w misce z wodą i uruchom go wokół krawędzi, aby pomóc zrobić dobre uszczelnienie. Lekko złóż owijkę na siebie, ale nie dotykaj krawędzi razem. Zaczynając od jednego końca, użyj palców, aby zrobić małą zakładkę z boku opakowania zamkniętego do ciebie, a następnie naciśnij zakładkę na drugą stronę i mocno ściśnij. Rób plisy w dół otworu kluski w ten sposób, aż do całkowitego zamknięcia. Powtórz ten proces z pozostałym nadzieniem i owijkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
4
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Połowę pierogów wrzucić do wody i raz wymieszać, żeby się nie sklejały. Gdy woda zagotuje się ponownie, dodaj 1 szklankę zimnej wody do garnka. Następnie, gdy zagotuje się ponownie, dodaj 3 szklanki zimnej wody. Za trzecim razem, gdy woda się zagotuje, pierogi są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Usuń je łyżką szczelinową i powtórz z pozostałymi kluskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Podawać natychmiast z małymi miseczkami chińskiego czarnego octu ryżowego do zanurzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Przedruk za zgodą Feeding the Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipe By Mary Kate Tate & Nate Tate, (C) © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Reprinted with permission from Feeding The Dragon: A Culinary Travelogue Through China with Recipesby Mary Kate Tate & Nate Tate, (C) © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia4
Magazyn