Piernikowy budyń bananowy z kremem Bourbon
Pudding bananowy z piernikiem z kremem Bourbon może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz żółtka, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Budyń Bourbon Bananowy, Bananowy Bourbon Budyń Chlebowy, oraz Budyń chlebowy z sosem śmietanowym Bourbon.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki połączyć w rondlu. Stopniowo ubijać w 3 szklanki mleka.
Podgrzać do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Pozostałe 1 szklanka mleka połączyć z żółtkami, wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawać 1 szklankę gorącego mleka do mieszaniny żółtka, stale ubijając.
Dodać mieszaninę żółtka do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 20 minut lub aż mieszanina ostygnie, od czasu do czasu mieszając. Powierzchnię puddingu przykryć folią. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub do schłodzenia. Rozgnieść 2 banany; pozostałe 2 banany pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Zmiksować puree i pokrojone w plasterki banany i połowę piernika w budyniu; schłodzić 30 minut.
Śmietanę i 1 łyżeczkę cukru wymieszać w średniej misce. Ubij mikserem z dużą prędkością, aż uzyskają sztywne szczyty; w razie potrzeby wymieszaj bourbon.
Łyżka 2/3 szklanki budyniu do każdej z 8 szklanek deserowych; Pozostałe gingersnaps podzielić między porcje. Top każdej porcji z 2 łyżki bitej śmietany, 1 1/2 łyżeczki pekan, i 3/4 łyżeczki imbiru.