Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli
Jeśli 58 centów za porcję spada w budżecie, Piernikowany łosoś z grillowaną kukurydzą i sałatką z rukoli może być super bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 51 kalorii. Ten przepis służy 40. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, marynowany imbir, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łosoś Grillowany Cytrynowo Z Sałatką Kukurydzianą, Sałatka Z Grillowanego Łososia, Żółtych Ziemniaków I Kukurydzy, oraz Suflet z wędzonego łososia z sałatką z piernika dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu gotuj 1/2 szklanki octu balsamicznego, aż zmniejszy się do 3 łyżek stołowych, około 5 minut.
Niech redukcja ostygnie, a następnie wymieszać 1 łyżkę oleju rzepakowego.
Rozgrzać patelnię grillową. Grilluj kukurydzę na dużym ogniu, obracając, aż ładnie zwęglona, około 5 minut.
Ochłoń. Za pomocą ząbkowanego noża wytnij jądra z kolb.
Ułóż filety z łososia od strony skóry na powierzchni roboczej. Używając czubka ostrego noża, wykonaj pięć głębokich na 1/2 cala szczelin poprzecznie w miąższu każdego fileta. Wkładamy 1 plasterek imbiru do każdej szczeliny, a następnie nawlekamy każdy filet wzdłuż krótkim szaszłykiem.
W dużej, żaroodpornej, nieprzywierającej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego. Przyprawić filety z łososia solą i pieprzem i dodać filety na patelni, od strony skóry w dół. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż skóra będzie lekko złoty, o 3 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz łososia przez około 6 protokół, obracając raz w połowie, aż skóra jest bardzo chrupiąca i ryba jest po prostu gotowane przez.
W dużej misce ubić pozostałe 2 łyżki octu balsamicznego z musztardą i miodem. Stopniowo ubijaj pozostałe 1/4 szklanki oleju rzepakowego do dressingu.
Dodaj grillowane ziarna kukurydzy i rukoli do miski i wrzucić do herbu.
Przełóż sałatkę na talerze i top z łososiem szaszłykiem.
Rybę i sałatkę skropić octem balsamicznym i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.