Pierniki Pierniki
Pierniki mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 201 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, melasa, brązowy cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj ATF Ciasto Piernikowe Z Lukrem Piernikowo-Serowym, Gingery Cilantro Dip, oraz Dżem Z Gruszek Piernikowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Około godziny przed czasem rozpakuj masło i umieść je w dużej misce. Użyj noża stołowego, aby pociąć go na 1-calowe kawałki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękczyć.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177° (325F, jeśli używasz szklanej patelni). Połóż trochę miękkiego masła na ręczniku papierowym, kawałku woskowanego papieru lub opakowaniu masła i lekko nasmaruj dno i rogi patelni o wymiarach 9 na 13 cali. (Nie ma potrzeby smarowania boków.)
Mąkę, sodę oczyszczoną, sól w proszku do pieczenia, cynamon, sproszkowany imbir i goździki połączyć w średniej wielkości misce.
Ubijać powoli, aby wymieszać, a następnie mieszać w startym świeżym imbirze, ubijając aż do jego rozprowadzenia. Odłóż to na bok.
Do miski z miękkim masłem zmiksować brązowy cukier. Użyj ręcznego miksera elektrycznego z dużą prędkością (lub jeśli go nie masz, użyj trzepaczki, z entuzjazmem), aby ubić masło i cukier razem, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać melasę, a następnie jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Użyj gumowej szpatułki, aby kilka razy zeskrobać boki miski podczas tego procesu.
Dodaj ekstrakt z wanilii i kontynuuj bicie przez kolejną minutę lub dwie, aż wszystko będzie dobrze połączone.
Dodać około jednej trzeciej mieszaniny mąki do mieszaniny masła, powoli ubijając tylko tyle, aby w większości blend. Następnie wlać około jedną trzecią maślanki i wymieszać. Kontynuuj z kolejną trzecią maślanki. Następnie powtórz z pozostałą mieszaniną mąki i maślanką. Jak to zrobić, przełącz się na mieszanie łyżką, gdy ciasto zgęstnieje, i wymieszaj z dna miski po każdym dodatku wystarczy dokładnie wymieszać bez nadmiernego mieszania. (W porządku, jeśli gotowe ciasto nie jest całkowicie gładkie.)
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni, uważając, aby zeskrobać wszystko za pomocą gumowej szpatułki. Następnie użyj szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić ciasto.
Piec przez 35 do 40 minut, lub do góry jest sprężysty w dotyku i / lub wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw piernik do ostygnięcia na patelni przez co najmniej 15 minut przed pokrojeniem na 24 prostokątne kawałki.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;