Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi

Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi
Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi gotowanymi gruszkami wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten deser ma 688 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.79 za porcję. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, oliwę z oliwek o łagodnym smaku, słodko-gorzką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Spróbuj Piernik czekoladowo-kawowy z orzechami laskowymi, Gotowane Gruszki Z Syropem Z Piernika, oraz Ciasto piernikowe z korzeniami-piwo-gotowane gruszki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć cukier, 1 1/2 szklanki wody i
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Frangelico w dużym dużym rondlu.Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrangelicoFrangelico
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj gruszki (płyn nie pokryje gruszek całkowicie). Przykryj i gotuj gruszki na wolnym ogniu są delikatne po przekłuciu knife, obracając od czasu do czasu, około 12 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieśpieży do średniej miski. Gotować płyn do gotowania na patelni, aż syropy i zredukowane do obfitych3 / 4 filiżanki, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wlać syrop overpears i lekko ostudzić. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 12-cup Nonstick Bundtpan, a następnie spryskać sprayem nonstick. Dustpan lekko z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ubić 2 szklanki flourand dalej 5 składników w średniej misce toblend.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć cukier, melasa,oliwa z oliwek, i jajka w dużej misce; ubić do dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj suche składniki i wymieszaj toblend.
5
Wymieszać z gorącą kawą, następnie czekoladą i krystalizowanym imbirem (większość czekolady roztopi się).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
6
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piec ciasto, aż tester włożony nearcenter wyjdzie czysty i ciasto zaczyna się odciągać od boków patelni, 55 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przenieś patelnię do stojaka; fajne ciasto w 20 minut. Obrócić ciasto na rackand ostudzić co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Całkowicie fajne.Przykryć kopułą ciasta lub owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, odkryć ciasto i miejsce na piekarnik-proofplater i rewarm w 177° piekarnik na 15 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Za pomocą electricmixer, beat aż szczyty tworzą. DO AHEAD: może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pokroić ciepłe lub pokojowe pieczywo na 10 plastrów i przenieść 1slice do każdego z 10 talerzy.
3
Umieść po 1 połowie gruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Skropić syropem gruszkowym i polać bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn