Pierś z kaczki z sałatką Frisée i Porto Vinaigrette

Pierś z kaczki z sałatką Frisée i Porto Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 51g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 10,16 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz migdały, musztardę dijon, rozdarte frisée i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka Frisee z przyprawionymi orzechami włoskimi, gruszkami, wiejskim cheddarem i winegretem portowym, Pierś z kaczki z sosem z czerwonej porzeczki i Porto, oraz Grillowana Sałatka z piersi kaczki z szampanem-miodowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść małą płytką ognioodporną patelnię na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Kaczka kaczka osuszyć i odciąć tłuszcz z boków. Skórkę kaczki należy przyprawić ostrym nożem w odstępach 1/2 cala, następnie doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać ciężką patelnię średniej (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie gotować kaczkę, strona skóry w dół, aż złoty kolor i chrupiące, o 3 protokół. Włączyć i gotować, aż druga strona jest złoty, o 2 protokół.
Przenieść do patelni i piec w piekarniku, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony poziomo w centrum rejestruje 57°, 10 do 14 minut.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić, luźno pokryte folią, 5 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do co najmniej 142 ° F.)
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie dodać olej i szalotka i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż złoty kolor brązowy, o 2 protokół.
Wyjąć z ognia i dodać Port, a następnie powrócić do ciepła (Port może zapalić) i gotować, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z musztardą, solą i pieprzem do smaku.
Dodać frisée, podrzucając do połączenia, i posypać migdałami.
Kaczkę podawać z sałatką.