Pieprzony Walleye
Batter-Up Walleye może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na ciasto. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 281 kalorii, 24 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 2,21 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Udaj się do sklepu i kup mleko, pieprz, filety z sandacza i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52%. Podobne przepisy obejmują Pieczone Walleye, Nadziewane Walleye i Walleye Delight.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj sześć pierwszych składników.
Umieść mleko w osobnej, płytkiej misce. Na patelni elektrycznej podgrzej 1/4 cala oleju do 375°.
Partiami zanurzaj rybę w mleku, a następnie pokrywaj mieszanką do pieczenia; smaż po 5 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie złocista i łatwo będzie się łuszczyć widelcem.
Podawać natychmiast z cząstkami cytryny.