Pieprzny Tuńczyk z sałatką ziemniaczaną z koperkiem

Pieprzny Tuńczyk z sałatką ziemniaczaną jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz steki z tuńczyka, pieprz, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka Z Tuńczyka Z Koperkiem, Skomponowana Sałatka Z Tuńczyka Z Koperkiem, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Z Cytryną / Melts dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
W młynku do przypraw zmiel nasiona kolendry i nasiona kopru włoskiego na proszek.
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać z rozgniecioną czerwoną papryką, 1 łyżeczką soli koszernej i 1 łyżeczką pieprzu.
Posypać steki z tuńczyka po obu stronach mieszaniną przypraw i odstawić na 15 protokół.
W małej misce połączyć 1 łyżkę oliwy z oliwek z octem balsamicznym, musztardą i koperkiem i doprawić solą i pieprzem. Pokroić ziemniaki 1/2 cala grubości i wrzucić z 2 łyżki dressingu. Sałatka ziemniaczana na talerzach.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodaj steki z tuńczyka i gotować na dużym ogniu, aż rumiane na zewnątrz i rzadkie w ciągu, O 1 minuta na stronie. Ustaw steki z tuńczyka na sałatkę ziemniaczaną i rozrzucić zieleninę na wierzchu.
Skropić pozostałym sosem i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Peju Province Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah