Pieczony łosoś z sosem śmietanowym inspirowanym Indianami

Pieczony łosoś z sosem śmietanowym inspirowanym Indianami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1658 kalorii, 114g białka, oraz 112g tłuszczu na porcję. Na $20.09 za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz curry w proszku, masło, szafran, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Inspirowane Indianami psy kukurydziane z sosem Mango, Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, oraz Filety John Dory zapiekane w cieście Indyjskim z sosem pomidorowym kardamonem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Każdy filet przyprawiamy solą i pieprzem; odstawiamy.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i gotować, aż zmiękną i włączyć półprzezroczyste, 5 do 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę więcej.
Połączyć grzyby, koper włoski i seler z cebulą i gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 do 7 protokół. Doprawić Curry, szafranem, solą i pieprzem do smaku; gotować jeszcze 2 minuty.
Wlać bulion z kurczaka i gotować 5 minut dłużej, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w śmietanie i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
W międzyczasie roztopić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu i umieścić filety z łososia na patelni, strona skóry w dół. Podkręcić ciepło do Wysokiej, aby zapiekać filety; gotowanie dwie minuty z każdej strony.
Przygotować półmisek serwowania przez łyżki sos grzybowy na dnie.
Na wierzch ułożyć filety z łososia, polewając je sosem.
Dekoruj natką pietruszki, plastrami cytryny i zieloną cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.