Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym
Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 22 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, śmietanę, koperek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony łosoś z sosem ogórkowo-koperkowym, Pieczony łosoś w kremowym sosie cytrynowo-koperkowym, oraz Łosoś W Sosie Ogórkowo-Koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce; wymieszać w 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Filety posypać pozostałą solą i pieprzem.
Umieść filety, skórkę do góry, na stojaku brojlerów pokrytym sprayem do gotowania. Broil 7 minut; włączyć filety i broil 5 do 7 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Filety podawać z sosem i klinami cytrynowymi, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.