Pieczony łosoś z sosem balsamicznym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego łososia z sosem balsamicznym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 209 kalorii, 23G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, filety z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś zapiekany w sosie miodowo-balsamicznym, Łosoś pieczony z glazurą balsamiczną, oraz Łosoś Pieczony Z Glazurą Balsamiczną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać obie strony filetów solą i pieprzem. Na dużej patelni nonstick gotować łososia w oleju na średnim ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem, obracając raz.
Połączyć wodę, ocet, sok z cytryny i brązowy cukier; wlać do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.