pieczony łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku

pieczony łosoś z sałatką z buraków, krwistej pomarańczy i szpinaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego dzikiego łososia z burakami, krewną pomarańczą i sałatką szpinakową. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 375 kalorii, 36g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $4.75 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka tłoczonego na zimno oleju kokosowego, krwawych pomarańczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka z buraków i krwawych pomarańczy, Sałatka z pomarańczy, buraków i kopru włoskiego, oraz Sałatka Z Pomarańczy, Buraków I Kopru Włoskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Odetnij zielenie z buraków, pozostawiając około cala łodyg nadal przymocowanych. Zachowaj zielenie na inny czas. Dobrze umyć buraki i umieścić je na patelni z centymetrową warstwą wody na dnie. Przykryj szczelnie folią (jeśli folia dotyka buraków, przykryj najpierw pergaminem, a następnie folią.) Pieczeń około 50 minut (lub dłużej dla większych buraków). Po zakończeniu buraków ostrożnie wyjmij folię. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie obrać je, ześlizgując się ze skórek palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
3
Potnij je na cale kliny.Pokrój łodygę i dolne końce z krwawych pomarańczy. Pomarańcze stań na jednym końcu i, podążając za konturem owocu bardzo ostrym nożem, usuń skórkę i biały rdzeń. Pracuj od góry do dołu, obracając owoce. Następnie przytrzymaj każdą pomarańczę nad miską i ostrożnie pokrój między membranami a owocami, aby uwolnić segmenty między nimi. Wycisnąć sok pozostały w pozostałej membranie do miarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj sok z miski z krwawymi pomarańczowymi segmentami do miarki. (Lub jeśli jesteś wciśnięty na czas, po prostu pokroić pomarańcze na rundy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Połącz pokrojoną w kostkę szalotkę, sok z cytryny, szklankę soku z pomarańczy (jeśli nie rezerwujesz wystarczająco dużo, możesz dodać zwykły świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy), miód i łyżeczkę soli w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krew Sok PomarańczowyKrew Sok Pomarańczowy
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ubijamy powoli oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
7
Dodaj czarny pieprz i dodatkową sól morską do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
8
Wyjmij łososia z lodówki na 30 minut przed gotowaniem, aby doprowadzić go do temperatury pokojowej. Łososia doprawić skórką, solą morską i mielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
9
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu przez około 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać olej do patelni i pozostawić do nagrzania na 1 minutę, aż bardzo ciepłe, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Połóż rybę na patelni, przyprawione bokiem w dół, i gotować 3 do 4 minut, aż będzie lekko rumiane. Odwróć rybę, obniż ogień do średnio-niskiego i gotuj jeszcze kilka minut, aż prawie się ugotuje. Postaraj się nie rozgotować łososia. Po zakończeniu ryby zaczną się łuszczyć i oddzielać, a środek będzie nieco Rzadki. Łosoś będzie nadal gotować trochę więcej, gdy siedzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Umieść szpinak w misce i wrzuć lekko z dressingiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Przełożyć na półmisek.
14
Łososia ułożyć na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
15
Umieścić buraki i krew pomarańcze w misce i wrzucić lekko z jakimś sosem. Ułóż buraki i krwawe pomarańcze na obwodzie talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Blood OrangeBlood Orange
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
W razie potrzeby skropić łososia dodatkowym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn