Pieczony łosoś z salsą limonkową
Pieczony łosoś z salsą limonkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 34g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka cukru, cebula, center-cut filety z łososia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Z Salsą Limonkową, Pieczony łosoś z salsą, oraz Pieczony Łosoś Z Salsą Przepis.
Instrukcje
Używając ostrego noża, ostrożnie obierz limonki; pamiętaj, aby usunąć cały gorzki biały rdzeń. Pracując nad miską, przeciąć między membranami, aby uwolnić sekcje wapna do miski.
Każdy przekrój poprzecznie na ćwiartki. Powrót limonki do miski i mieszać w cebuli, kolendry i jalapeo.
Dodać 1 łyżkę oleju, cukier i szczyptę soli i dobrze wymieszać.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju w patelni żaroodpornej, aż się połysk. Przyprawić filety z obu stron solą i pieprzem i dodać do patelni, skórki do góry. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty kolor na dnie, o 2 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i smażyć łososia przez 5 protokół, lub aż po prostu gotowane przez.
Przełożyć na 4 talerze obiadowe, łyżkę salsy na wierzchu i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.