Pieczony łosoś z pomadą przyprawową firmy AB
Pieczony łosoś z pomadą przyprawową firmy AB to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nasiona kminku, pieprz cayenne, po stronie łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Podobne przepisy to Przyprawa Pieczony łosoś z sałatką z zielonego jabłka, Grillowany (lub pieczony) przyprawa przetarty kurczak, oraz Pieczone kotlety jagnięce z dodatkiem przypraw.
Instrukcje
Przetrzyj blachę z 2 łyżeczkami oleju i umieść stronę łososia na patelni. Sól i pieprz łosoś. Odstawić.
Dodaj kolendrę, nasiona kopru włoskiego, nasiona kminku, anyż, cebulę w proszku, czosnek w proszku i pieprz cayenne do blendera. Włącz blender na wysoki i proces, aż całe przyprawy staną się proszkiem. Po uruchomieniu blendera wlej 1/3 szklanki oleju rzepakowego i zmiksuj, aż dobrze się połączą. Zatrzymaj blender, aby szczotkować boki pojemnika, jeśli to konieczne.
Łososia posmarować mieszanką przypraw. Pozostawić łososia w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Rozgrzej piekarnik do wysokich ustawień brojlerów.
Umieść łososia w piekarniku 6 cali od brojlerów. Gotuj, aż łosoś osiągnie temperaturę wewnętrzną 131 stopni F. zajmie to około 15 minut, ale będzie się różnić w różnych piecach.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut, a następnie podawać natychmiast. Zauważ, że temperatura wewnętrzna ryby wzrośnie trochę, gdy nastąpi przenoszenie gotowania.;
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.