Pieczony łosoś z olejem Kolendrowo-czosnkowym
Pieczony łosoś z olejem Kolendrowo-czosnkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.43 za porcję. 1523 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać kolendry łodygi usunięte, filety z łososia, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczony miód kolendra Limonka łosoś w folii, Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, oraz Pieczony łosoś z czosnkiem i Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400° F.In duże naczynie do pieczenia umieścić filety z łososia. Każdy filet przyprawiamy solą i pepper.In Robot kuchenny wymieszaj kolendrę, olej, czosnek, limonkę, sól i pieprz.
Połowę mieszanki wlać na filety z łososia.
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 15 do 20 minut lub aż łosoś jest gotowane przez.
Resztę oliwy umieścić w misce i pozostawić na stole z łososiem do wykorzystania jako polewa, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.