Pieczony Łosoś Z Octem Balsamicznym

Pieczony Łosoś Z Octem Balsamicznym
Pieczony łosoś z octem balsamicznym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 34g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 84%. Spróbuj Pieczona gęś z octem balsamicznym, Łosoś Zapiekany Na Boczku Z Octem Balsamicznym, Miodem I Rozmarynem, oraz Ocet Balsamiczny Jagodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszać brązowy cukier, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, rozmaryn, czosnek i pieprz. Rezerwy 1 łyżka marynaty w małej misce, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodać łososia i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Łososia wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Łososia umieścić w naczyniu do pieczenia wyłożonym folią aluminiową i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowana widelcem, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Posmaruj łososia zarezerwowaną marynatą i wróć do piekarnika. Pieczeń do szkliwa, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn