Pieczony Łosoś Z Linguine I Pesto Ramp
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego łososia z Linguine i Pesto Ramp. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz migdały marconan, ser Asiago, linguine i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kubki pb, możesz śledzić to danie główne z Cupcake Tuesday ~ Peanut Butter Cup Cupcakes jako deser. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczony łosoś z Linguine i Pesto Ramp, Rampa I Muszelka Linguine, oraz Pieczony łosoś z Pesto Fettuccine.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 2/3 Cebulki ramp cup i wynika z patelni i smażyć tylko do miękkości, ale nie rumiane, zmniejszenie ciepła, jeśli to konieczne, aby zapobiec brązowieniu, o 5 protokół.
Przenieś sauted rampy do procesora (nie czyść patelni).
Dodać zielone Topy, ser, migdały, i estragon do procesora; proces aż drobno posiekane. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj 1/2 szklanki oleju i puree, aż będzie prawie gładka.
Przenieść pesto do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień naprzód; przykryj i wyluzuj.Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.Tymczasem ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w tym samym dużej patelni na średnim ogniu.
Łososia posypać solą i pieprzem.
Dodać łososia na patelni i gotować tylko do nieprzejrzyste w centrum, o 4 protokół na stronę.
Odcedzić makaron, rezerwując 3/4 szklanki płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do garnka; dodać wszystko, ale 1/4 Puchar pesto i wrzucić do herbu, dodając tyle makaronu gotowania płynu przez łyżki do zwilżenia. Doprawić solą i pieprzem. Podziel makaron między talerze. Top z łososiem.
Rozłóż pozostałe 1/4 szklanki pesto nad rybą i służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.