Pieczony łosoś z glazurą imbirową jeżyn

Pieczony łosoś z glazurą imbirową jeżyn
Pieczony łosoś z jeżyny imbir glazury może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 440 kalorii, 46g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 5,88 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli i pieprzu, imbiru, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać jeżyny, można śledzić to danie główne z Tort weselny z jeżynami i różami jako deser. 13 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 97%. Spróbuj Łosoś Z Glazurą Imbirową, Szybki łosoś z glazurą imbirową, oraz Łosoś z malinową glazurą imbirową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W małym rondlu na średnim ogniu połącz wodę, jeżyny, imbir i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż jagody rozpadają się, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JagodyJagody
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjąć z ognia i przecedzić do miski, używając tylnej części łyżki, aby przepchnąć miąższ jeżyny. Do garnka z sosem wrzucić mieszankę jeżyn, dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół, mieszając od czasu do czasu, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wyjąć z ognia i ostudzić.
6
Blachę do pieczenia posmarować oliwą z oliwek i ułożyć filety na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Filety posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Gdy mieszanina jeżyn ostygnie, posmaruj filety z łososia i piecz przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety Z łososiaFilety Z łososia
JeżynyJeżyny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ponownie posmaruj mieszanką jeżyn. Włącz piekarnik do pieczenia i pieczenia jeszcze 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn