Pieczony łosoś z boczkiem w sosie Pieczarkowo-ostrygowym
Pieczony łosoś z boczkiem z sosem Pieczarkowo-ostrygowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 44g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 6,12 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka boczku, pieczarek, pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Linguine & Boyster Mushroom Sauce, Pieczony Łosoś Z Białą Fasolą, Jarmużem I Boczkiem Ragoût, oraz Stir Fry Maitake Mushroom & Beef With Oyster Sauce.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Filety z łososia lekko doprawić solą i pieprzem. Owinąć 3 plastry boczku w poprzek wokół każdego filetu z łososia, rozstaw plastry 1 cal od siebie.
Umieść filety z łososia w średniej patelni do pieczenia i smażyć ryby 6 cali od ognia przez około 13 minut, przesuwając patelnię w połowie, lub aż filety z łososia są po prostu gotowane przez.
Tymczasem, na dużej patelni, gotować kawałki boczku na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i lekko chrupiące, o 4 protokół.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżeczek tłuszczu boczku i zmniejszyć ogień do umiarkowanie wysokiego.
Dodaj grzyby na patelni i smażyć je, aż będą złote, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i wymieszać posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku i mielony czosnek. Gotować, aż czosnek będzie pachnący, o 1 minutę.
W małej misce, ubić gorącą wodę z sosem ostrygowym, aż do wymieszania.
Dodać do grzybów i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje, około 1 minuty. Wmieszaj gałkę muszkatołową, następnie ubijaj masło i gotuj, aż się rozpuści.
Sos grzybowy wyjąć z ognia.
Z filetów z łososia wyjąć paski boczku i pokroić każdy filet na 3 kawałki. Zapisz pieczone plastry boczku do innego użytku.
Łososia przełożyć na duży talerz. Na rybę polać sosem grzybowym, udekorować pozostałymi 2 łyżkami posiekanego szczypiorku i podawać od razu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.