Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym

Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym
Pieczony łosoś z sosem pomarańczowo-ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 182 kalorie, 18g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka filetów z łososia, dodatkowa pomarańcza, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś pieczony wolno w sosie ziołowym, Schab pieczony w sosie pomarańczowo-ziołowym, oraz Schab pieczony w sosie pomarańczowo-ziołowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść plasterki pomarańczy w jednej warstwie w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Top z plasterkami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż cebula będzie brązowa i miękka, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
5
Wyjąć z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Popchnij plastry pomarańczy i cebuli na bok naczynia do pieczenia. Ułóż łososia w środku naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
łosośłosoś
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać solą, pieprzem i 1 1/2 łyżki koperku. Łyżka plastry pomarańczy i cebuli na szczycie łososia. Pieczeń, aż łosoś jest nieprzezroczysty w centrum, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
PieprzPieprz
łosośłosoś
CebulaCebula
KoperKoper
SólSól
8
W międzyczasie wymieszaj sok pomarańczowy, zieloną cebulę, sok z cytryny i pozostały 1 1/2 łyżki koperku w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Przełożyć łososia na talerz. Łyżka cebuli obok; wyrzucić Prażone plastry pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
łosośłosoś
CebulaCebula
10
Polać rybę sosem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
RybyRyby
11
Dekoruj dodatkowymi plasterkami pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
12
w porcji: kalorie, 196; tłuszcz całkowity, 10 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 55 mg
13
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia57
Magazyn