Pieczony łosoś w sosie pomarańczowo-ziołowym

Pieczony łosoś z sosem pomarańczowo-ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 182 kalorie, 18g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka filetów z łososia, dodatkowa pomarańcza, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś pieczony wolno w sosie ziołowym, Schab pieczony w sosie pomarańczowo-ziołowym, oraz Schab pieczony w sosie pomarańczowo-ziołowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść plasterki pomarańczy w jednej warstwie w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Top z plasterkami cebuli.
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż cebula będzie brązowa i miękka, o 25 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do 232°.
Popchnij plastry pomarańczy i cebuli na bok naczynia do pieczenia. Ułóż łososia w środku naczynia.
Posypać solą, pieprzem i 1 1/2 łyżki koperku. Łyżka plastry pomarańczy i cebuli na szczycie łososia. Pieczeń, aż łosoś jest nieprzezroczysty w centrum, o 8 protokół.
W międzyczasie wymieszaj sok pomarańczowy, zieloną cebulę, sok z cytryny i pozostały 1 1/2 łyżki koperku w małej misce.
Przełożyć łososia na talerz. Łyżka cebuli obok; wyrzucić Prażone plastry pomarańczy.
Polać rybę sosem pomarańczowym.
Dekoruj dodatkowymi plasterkami pomarańczy.
w porcji: kalorie, 196; tłuszcz całkowity, 10 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 55 mg
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.