Pieczony łosoś na ziemniakach i kukurydzy w stylu Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego łososia nad ziemniakami w stylu Risotto i kukurydzą. Jedna porcja zawiera 650 kalorii, 41g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.14 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, ziemniaki, filet z łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony łosoś z pomidorową salsą kukurydzianą, Pieczony łosoś ze słodką kukurydzą i boczkiem Sauté, oraz Łosoś zapiekany podany z puree Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku podgrzać bulion z kurczaka na wolnym ogniu. W oddzielnej dużej patelni saute rozgrzać połowę oleju (1/4 szklanki).
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarna kukurydzy. Użyj drewnianą łyżką do smażenia razem, aż cebula wydaje przezroczyste, o 5 protokół. W dużej misce wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki z pozostałą (1/4 szklanki) oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Dodać ziemniaki do patelni saute z cebulą, czosnek i kukurydza. Wymieszaj drewnianą łyżką i pozwól powierzchni ziemniaków lekko tostować. Stopniowo dodawać podgrzewany rosół z kurczaka do patelni saute na tyle, aby pokryć mieszankę ziemniaków i kukurydzy. Na średnim lub średnim ogniu ziemniaki gotują się w bulionie i pod koniec czasu gotowania; większość płynu powinna odparować. Jeśli bulion gotuje się przed ugotowaniem ziemniaków, dodaj więcej bulionu w ilości wystarczającej do pokrycia. Uważaj, aby nie spalić ziemniaków ani nie pozwolić im na zbyt miękkie. Gdy ziemniaki są gotowe, widelec można łatwo przejść, zdjąć z ognia, wymieszać z grubą śmietaną i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Przyciąć łososia przez usunięcie 1 1/2-calowy pasek od strony brzucha. Podzielić na 5 uncji porcji, pozostawiając skórę na. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w dużym piekarniku bezpieczne patelni na dużym ogniu. Filety należy najpierw odsączyć od strony ciała w dół. Nie przeszkadzaj filetom przez pierwsze 2 do 3 minut; nawet nie potrząsaj patelnią. Zobaczysz powierzchnię łososia zaczynającą się karmelizować. Flip filety tak, że strona skóry jest teraz w dół, i sear aż skóra jest lekko chrupiące.
Przełóż rybę do naczynia do pieczenia w piekarniku, aby zakończyć. Ryby odbywa się, gdy ciało sprężyny z powrotem po dotknięciu, temperatura wewnętrzna 140 stopni F. nie rozgotować, jak ryby będą nadal gotować przez kilka minut, nawet po wyjęciu z piekarnika, znany jako carryover gotowania. (Pamiętaj, aby używać rękawic kuchennych do uchwytu podczas wyjmowania patelni z piekarnika.)
Łyżka ziemniaczano-kukurydzianego "risotto"na środku talerza. Top z łososiem, i udekorować szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.