Pieczony łosoś na ziemniakach i kukurydzy w stylu Risotto

Pieczony łosoś na ziemniakach i kukurydzy w stylu Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego łososia nad ziemniakami w stylu Risotto i kukurydzą. Jedna porcja zawiera 650 kalorii, 41g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.14 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, ziemniaki, filet z łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony łosoś z pomidorową salsą kukurydzianą, Pieczony łosoś ze słodką kukurydzą i boczkiem Sauté, oraz Łosoś zapiekany podany z puree Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim garnku podgrzać bulion z kurczaka na wolnym ogniu. W oddzielnej dużej patelni saute rozgrzać połowę oleju (1/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarna kukurydzy. Użyj drewnianą łyżką do smażenia razem, aż cebula wydaje przezroczyste, o 5 protokół. W dużej misce wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki z pozostałą (1/4 szklanki) oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać ziemniaki do patelni saute z cebulą, czosnek i kukurydza. Wymieszaj drewnianą łyżką i pozwól powierzchni ziemniaków lekko tostować. Stopniowo dodawać podgrzewany rosół z kurczaka do patelni saute na tyle, aby pokryć mieszankę ziemniaków i kukurydzy. Na średnim lub średnim ogniu ziemniaki gotują się w bulionie i pod koniec czasu gotowania; większość płynu powinna odparować. Jeśli bulion gotuje się przed ugotowaniem ziemniaków, dodaj więcej bulionu w ilości wystarczającej do pokrycia. Uważaj, aby nie spalić ziemniaków ani nie pozwolić im na zbyt miękkie. Gdy ziemniaki są gotowe, widelec można łatwo przejść, zdjąć z ognia, wymieszać z grubą śmietaną i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Przyciąć łososia przez usunięcie 1 1/2-calowy pasek od strony brzucha. Podzielić na 5 uncji porcji, pozostawiając skórę na. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w dużym piekarniku bezpieczne patelni na dużym ogniu. Filety należy najpierw odsączyć od strony ciała w dół. Nie przeszkadzaj filetom przez pierwsze 2 do 3 minut; nawet nie potrząsaj patelnią. Zobaczysz powierzchnię łososia zaczynającą się karmelizować. Flip filety tak, że strona skóry jest teraz w dół, i sear aż skóra jest lekko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Przełóż rybę do naczynia do pieczenia w piekarniku, aby zakończyć. Ryby odbywa się, gdy ciało sprężyny z powrotem po dotknięciu, temperatura wewnętrzna 140 stopni F. nie rozgotować, jak ryby będą nadal gotować przez kilka minut, nawet po wyjęciu z piekarnika, znany jako carryover gotowania. (Pamiętaj, aby używać rękawic kuchennych do uchwytu podczas wyjmowania patelni z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Łyżka ziemniaczano-kukurydzianego "risotto"na środku talerza. Top z łososiem, i udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia71
Magazyn