Pieczony łosoś na ziemniakach i kukurydzy w stylu Risotto

Pieczony łosoś na ziemniakach i kukurydzy w stylu Risotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego łososia nad ziemniakami w stylu Risotto i kukurydzą. Jedna porcja zawiera 650 kalorii, 41g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.14 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, ziemniaki, filet z łososia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczony łosoś z pomidorową salsą kukurydzianą, Pieczony łosoś ze słodką kukurydzą i boczkiem Sauté, oraz Łosoś zapiekany podany z puree Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim garnku podgrzać bulion z kurczaka na wolnym ogniu. W oddzielnej dużej patelni saute rozgrzać połowę oleju (1/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarna kukurydzy. Użyj drewnianą łyżką do smażenia razem, aż cebula wydaje przezroczyste, o 5 protokół. W dużej misce wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki z pozostałą (1/4 szklanki) oliwą i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Dodać ziemniaki do patelni saute z cebulą, czosnek i kukurydza. Wymieszaj drewnianą łyżką i pozwól powierzchni ziemniaków lekko tostować. Stopniowo dodawać podgrzewany rosół z kurczaka do patelni saute na tyle, aby pokryć mieszankę ziemniaków i kukurydzy. Na średnim lub średnim ogniu ziemniaki gotują się w bulionie i pod koniec czasu gotowania; większość płynu powinna odparować. Jeśli bulion gotuje się przed ugotowaniem ziemniaków, dodaj więcej bulionu w ilości wystarczającej do pokrycia. Uważaj, aby nie spalić ziemniaków ani nie pozwolić im na zbyt miękkie. Gdy ziemniaki są gotowe, widelec można łatwo przejść, zdjąć z ognia, wymieszać z grubą śmietaną i doprawić solą i pieprzem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Przyciąć łososia przez usunięcie 1 1/2-calowy pasek od strony brzucha. Podzielić na 5 uncji porcji, pozostawiając skórę na. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju w dużym piekarniku bezpieczne patelni na dużym ogniu. Filety należy najpierw odsączyć od strony ciała w dół. Nie przeszkadzaj filetom przez pierwsze 2 do 3 minut; nawet nie potrząsaj patelnią. Zobaczysz powierzchnię łososia zaczynającą się karmelizować. Flip filety tak, że strona skóry jest teraz w dół, i sear aż skóra jest lekko chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Przełóż rybę do naczynia do pieczenia w piekarniku, aby zakończyć. Ryby odbywa się, gdy ciało sprężyny z powrotem po dotknięciu, temperatura wewnętrzna 140 stopni F. nie rozgotować, jak ryby będą nadal gotować przez kilka minut, nawet po wyjęciu z piekarnika, znany jako carryover gotowania. (Pamiętaj, aby używać rękawic kuchennych do uchwytu podczas wyjmowania patelni z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
8
Łyżka ziemniaczano-kukurydzianego "risotto"na środku talerza. Top z łososiem, i udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia71
Magazyn