Pieczony łosoś na Herbed Puree z groszku
Pieczony łosoś na Herbed puree grochu wymaga około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 327 kalorii, 38g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na $4.29 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, filety z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pan Seared Herbed Salmon, Łosoś zapiekany podany z puree Wasabi, oraz Smażony Tuńczyk Herbed.
Instrukcje
Masło rozgrzać w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać por; gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać wodę i groszek; gotować 5 minut lub aż groszek zmięknie.
Umieścić mieszaninę grochu w robocie kuchennym.
Dodaj bazylii, sok, i estragon; proces do gładkiej, dodając więcej wody, jeśli to konieczne. Wymieszaj 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; utrzymuj ciepło.
Łososia posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać łososia, skórkę do dołu, i gotować przez 6 minut lub aż złoty. Obróć i gotuj przez 8 minut lub do łatwego płatków ryb widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Łososia podawać na rozgrzanym puree z groszku.
Dekoruj klinami cytryny, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.