Pieczony łosoś i jajka

Pieczony łosoś i jajka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego łososia i jajek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Mieszanka chrupiących bułek, szczypiorku, łososia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 475 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Greckie Pieczone Jajka I Łosoś, Jajka Pieczone Z Wędzonym Łososiem, Rukolą I Manchego, oraz Jajka pieczone z wędzonym łososiem, rukolą i Manchego.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Pokrój wierzch każdej rolki, a następnie delikatnie wyjmij chleb w środku, aż znajdzie się otwór wystarczająco duży, aby pomieścić plasterek łososia i jajko. Ułóż rolki na blasze do pieczenia, rezerwując szczyty. (Jeśli chcesz, whizz środki do okruchów i przechowywać w zamrażarce na inny przepis.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
3
Przetrzyj wnętrze i brzegi bułek odrobiną roztopionego masła, a następnie ułóż w każdym plaster łososia. Rozbij jajko w każdym sezonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Piec przez 10-15 minut lub aż jajka są gotowane według własnych upodobań. Roztrzepać pokrojonym szczypiorkiem. Wierzch tostować, posmarować pozostałym masłem, następnie pokroić na kawałki i użyć do zanurzenia w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn