Pieczony w przyprawach okoń morski i czerwona soczewica
Przyprawy pieczony okoń morski i czerwona soczewica może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 693 kalorie, 60g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.22 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, sok z cytryny, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Etiopska Soczewica Z Przyprawą Berbere, oraz Pieczony okoń morski z pomidorami.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować przez 7 protokół lub do miękkości.
Dodać czosnek, imbir i kminek i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać soczewicę i bulion i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są miękkie, o 20 protokół. Wymieszać sok z cytryny, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3/4 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia. W międzyczasie, w małej misce, połączyć kolendrę (jeśli używasz), tymianek, a pozostałe sól i pieprz.
Umieścić rybę w naczyniu do pieczenia, skropić pozostałą oliwą i posypać wierzchy mieszanką przypraw.
Piec, aż ryba jest w tym samym kolorze w całym i płatki łatwo, o 10 protokół. Podziel soczewicę między poszczególne talerze i podawaj z rybą. Wskazówka: jeśli okoń morski nie jest dostępny, możesz zastąpić inną twardą rybę, taką jak grouper, dorsz lub halibut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować FitVine Wine Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![FitVine Wino Pinot Grigio]()
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.