Pieczony w piecu okoń morski z kuskusem i ciepłym pomidorem Vinaigrette
Pieczony w piecu okoń morski z kuskusem i ciepłym pomidorem Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 342 kalorie, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 6,6 USD za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, pomidor, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony w soli okoń morski z ciepłym pomidorem Vinaigrette, Pan-pieczony okoń morski z cytrusowo-pomidorowym winegretem, oraz Czarny bas z ciepłym Rozmarynowo-oliwkowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój zieloną cebulę na 3-calowe kawałki i pokrój kawałki w paski julienne.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund lub aż czosnek zacznie brązowieć.
Dodaj pomidora i cebulę; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować przez 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać 2 łyżki soku z cytryny, ocet i 1/2 łyżeczki soli. Trzymaj ciepło.
Połącz 1 łyżkę soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli i bulion w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszać kuskus i posiekany szczypiorek.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Puch z widelcem. Przykryć i ogrzać.
Posypać rybę 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieścić filety w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Umieść 4 połówki plastrów cytryny na każdym filecie.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Podawać na kuskusie, a na wierzchu z winegretem.
W razie potrzeby udekorować całym szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.