Pieczony w drewnie bas w paski z cytryną Meyera i oliwkowym smakiem

Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Pieczony w drewnie bas w paski z cytryną Meyer i oliwką może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 535 kalorii, 61g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Za $7.39 za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś sól, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Z łyżką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bas w paski z przepisem na oliwkowo-migdałowy smak, Gotowany na parze dziki bas w paski z żółtą papryką Romesco, czerwoną papryką-czarna oliwka i natką pietruszki-olej czosnkowy, oraz Okoń w paski pieczony ziołowo-cytrynowy.
Instrukcje
Pierwszym krokiem w tym przepisie jest ustawienie grilla na świeżym powietrzu, grilla hibachi lub czajnika z do just fine. Użyj naturalnego węgla drzewnego z twardego drewna. Rozpal ogień rozpałką i papierem; zapal go tylko zapałkami-nie zapalniczką. Płyn do zapalniczek nada potrawie nienaturalny chemiczny smak. Ustaw węgiel drzewny na średnim ogniu i ustaw ruszt grillowy około 4 cale nad węglami.
Zrób kilka szczelin w bokach ryby i włóż plasterki czosnku do nacięć. Natrzyj rybę solą i olejem. Grilluj przez około 8 minut z każdej strony. Po obróceniu ryby natrzyj oliwę z oliwek i sól na dymkę i grilluj z rybą przez pozostałe 8 minut.
Wyjmij rybę i cebulę z grilla na ciepły talerz.
Dla smaku po prostu wymieszaj wszystkie składniki razem i nabierz gorącej ryby (można zrobić z wyprzedzeniem).
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pasiasty Bas działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować kuszy Sonoma Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.