Pieczony Seabass z domowym masłem czosnkowym i okruchami chleba ziołowego

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj pieczony Seabass z domowym masłem czosnkowym i okruchami chleba ziołowego na wierzch. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 303 kalorie, 35g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 61 fanów. Mieszanka liści pietruszki, chleb na zakwasie, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieczony Seabass z domowym masłem czosnkowym i okruchami chleba ziołowego, Spaghetti Hotdish z polewą czosnkową, oraz Pieczony makaron z serem z dodatkiem okruchów chleba.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Pulsuj chleb w robocie kuchennym, aby uzyskać lekko grubą bułkę tartą.
Posmarować naczynie żaroodporne wystarczająco duże, aby pomieścić filety z 1 łyżką masła.
Filety umieścić w naczyniu i doprawić solą, pieprzem, skórką z cytryny i sokiem oraz liśćmi tymianku.
Roztopić pozostałe 1/2 kij masła w dużej patelni z roztrzaskanym czosnkiem. Gdy tylko masło zacznie bąbelkować, wyłącz ogień i pozwól czosnkowi zaparzać ciepłe masło.
Z masła wyjąć kawałki czosnku.
Dodać bułkę tartą i lekko wrzucić, aż całe masło zostało wchłonięte. Wyłączyć ogień, wymieszać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż warstwę mieszanki okruchów chleba na wierzchu każdego fileta i piec przez 12 do 15 minut, aż bułka tarta będzie złotobrązowa i ryba będzie gotowana.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku