Pieczony makaron warzywny z pesto z Cheshire
Pieczony makaron warzywny z pesto z Cheshire zajmuje około 15 minut od początku do końca. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ulubionego długiego makaronu, orzechów sosnowych, ząbków czosnku i buraków. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Kebaby z kurczaka Pesto z pieczonym makaronem warzywnym, Pieczona Wieprzowina Z Pesto Orzechowym Na Makaronie, oraz Makaron Pesto z pieczonym kurczakiem i pomidorkami koktajlowymi.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Włóż łodygi bazylii i większość liści do miski robota kuchennego.
Dodać olej i czosnek plus kropla wody, a następnie whizz do szorstkiej pasty.
Szparagi umieścić na jednym końcu puszki do pieczenia, a buraki na drugim. Dobrze doprawić, następnie natrzeć z około 1 łyżką mieszanki bazylii. Smażyć przez 7-10 minut, aż szparagi zaczną się karmelizować i będą ugotowane, ale nadal jędrne.
Tymczasem makaron zagotować zgodnie z instrukcją opakowania.
Dodać połowę sera do mieszanki bazylii i whizz ponownie, aby serowy pesto. Doprawić do smaku.
Odcedzić makaron, następnie wrzucić pesto, pozostały ser, orzeszki piniowe i warzywa.
Posypać pozostałymi liśćmi bazylii do podania.