Pieczony kurczak z salsą z pestek dyni

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczony kurczak z salsą z pestek dyni może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 965 kalorii, 74g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, jalapeno, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prażony Hummus Z Pestek Dyni, Prażone Pestki Dyni Kruche, oraz Czekolada Pokryte Palone Pestki Dyni Żółwia Klastry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połącz 2 łyżki oleju z kminkiem, kolendrą, 2 łyżeczkami soli koszernej i 1 łyżeczką pieprzu w małej misce. Natrzeć przyprawiony olej na kawałki kurczaka i umieścić na wyłożonej folią płytkiej blasze do pieczenia. Piecz, aż kurczak będzie złoty brąz i chrupiące i termometr włożony do najgrubszych części rejestruje 165 stopni F, o 45 minut.
Tymczasem, toast pepitas w dużej suchej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 5 protokół. Chłodno i grubo posiekać.
Przenieść do średniej miski, dodać kolendrę, sok z limonki, chiles, cebula, pozostałe 2 łyżki oleju i 3/4 łyżeczki soli i wymieszać.
Ułóż kawałki kurczaka na półmisku i podawaj z miseczką salsy z boku, w towarzystwie meksykańskiego ryżu i czarnej fasoli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.