Pieczony Kurczak z Rozmarynem i Cytryną

Pieczony Kurczak z Rozmarynem i Cytryną zajmuje około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 242 kalorie , 21 g białka i 16 g tłuszczu . Za 91 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną . Udaj się do sklepu i kup kurczaka z brojlera, cytrynę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jest ono dostarczane przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 39% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach : Pieczony kurczak z jabłkami i rozmarynem , Łatwa pieczona noga jagnięca z czosnkiem, rozmarynem i pietruszką oraz Grillowany kurczak z cytryną i rozmarynem .
Instrukcje
Kurczaka opłukać, osuszyć papierowymi ręcznikami.
Wymieszaj czosnek i rozmaryn. Natrzyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką czosnkową. Przekrój cytrynę na pół i wyciśnij sok.
Skrop przygotowanego kurczaka dwiema łyżkami soku z cytryny.
Wyciśnięte połówki cytryny należy umieścić w jamie ciała.
Nadziej skórę szyi na grzbiet. Przywiąż nogi do ogona; użyj 100% bawełnianego sznurka; przekręć końcówki skrzydeł pod grzbiet.
Umieść kurczaka piersią do góry na ruszcie w płytkiej brytfannie. Włóż termometr do mięsa w środek wewnętrznego mięśnia uda, upewniając się, że żarówka nie dotyka kości.
Piec bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 1-1/4 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 85°, a pałki będą się łatwo poruszać w gniazdach. Od czasu do czasu należy je smarować tłuszczem.