Pieczony kurczak z grzankami i cebulą

Pieczony kurczak z grzankami i cebulą to bezmleczne danie główne. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 171g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 2104 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jeśli masz kurczaka, sól i mielony pieprz, gałązkę rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj [] Fasola zapiekana z chrupiącymi grzankami ziemniaczanymi i pieczonym kurczakiem, Sałatka z pieczonego kurczaka i dyni z grzankami, rukolą i winogronami, oraz Sałatka z pieczonego kurczaka z kozim serem i grzankami na zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać, osuszyć dokładnie ręcznikami papierowymi i pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 390 stopni F (199 stopni C).
Natrzeć oliwę z oliwek na zewnątrz kurczaka i posypać skórę i wnętrze jamy obficie solą. Na skórkę kurczaka natrzeć czarny pieprz i posiekany rozmaryn.
Włożyć 2 lub 3 kawałki cebuli i chleba francuskiego do jamy wraz z całą gałązką rozmarynu.
Umieść kurczaka na patelni żeliwnej i ułóż pozostałe kawałki cebuli i chleba wokół ptaka; wyciśnij sok z cytryny nad kurczakiem, cebulą i kostkami chleba.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut i obrócić kurczaka tak, aby Strona piersi była w dół.
Piec 30 więcej minut; włączyć kurczaka z powrotem na tak stronie piersi jest w górę.
Piec, aż kurczak jest rumiane i soki uruchomić jasne, dodatkowe 30 minut (90 całkowity czas pieczenia minut). Natychmiastowy odczyt termometr mięsa, włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, powinien odczytywać co najmniej 160 stopni F (70 stopni C).
Pozwól odpocząć kurczakowi 5 do 10 minut przed krojeniem mięsa z kurczaka i podaniem z cebulą i kostkami chleba.