Pieczony kurczak z farszem z zielonych ziół

Pieczony kurczak z farszem z zielonych ziół
Pieczony kurczak z farszem zielarskim wymaga około 15 godzin i 25 minut od początku do końca. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 1074 kalorie, 66g białka, oraz 86g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, szczypiorek i kilka innych rzeczy , aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Nadzieniem Orzechowo-Ziołowym, Pachnący ziołami pieczony indyk z farszem kukurydzianym, oraz Faszerowana pieczeń wieprzowa z ziołowym doprawionym karczochem i farszem grzybowym podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Umyć kurczaka pod zimną bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przechowywać w lodówce, bez przykrycia, przez co najmniej 12 godzin i tak długo, jak 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. olej do pieczenia lub pieczenia z olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1
Bułkę tartą włożyć do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wątróbkę i żołądek posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
WątrobaWątroba
4
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, a gdy się roztopi, dodaj podroby i gotuj szybko, aż z obu Stron się zarumieni, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełóż je na deskę do krojenia, drobno posiekaj i dodaj do bułki tartej. Od ognia, dodać wino i zeskrobać dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki; wlać płyn na bułkę tartą i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać wieprzowinę na patelni i gotować aż rumiane, około 5 minut; zeskrobać wieprzowinę do miski z mieszaniną chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj 3 łyżki masła, cebulę i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na patelnię i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i delikatna, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodać szałwię i czosnek i gotować 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
9
Dodaj boćwina szwajcarskiego i gotuj do więdnięcia. Zeskrobać mieszankę i wszystkie soki maślane na bułkę tartą i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
10
Dodać szczypiorek i skórkę z cytryny i smak przypraw, dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
11
Poluzuj skórę nad piersiami kurczaka. Włóż pozostałe 4 łyżki zimnego masła pod skórę piersi kurczaka, naciskając w dół, aby je rozproszyć. Potrzyj kurczaka cienką warstwą oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
12
Posyp kurczaka mocno ze wszystkich stron 3/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wypchaj jamę mieszaniną chleba, a skórę szyi wypchaj pozostałym farszem. Umieść ptaka w naoliwionej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
13
Piecz kurczaka, aż skóra wyschnie i masło roztopi się, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i kontynuuj pieczenie, fastrygując kurczaka raz lub dwa razy tłuszczem, który gromadzi się w rogach patelni, aż najgrubsza część uda zarejestruje 170 Stopni F na termometrze natychmiastowym, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Przełóż kurczaka na duży talerz, aby odpocząć przez 5 do 10 minut. Odcedź soki z patelni do miski i odtłuść tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Wlej 1/4 szklanki wody do patelni do pieczenia, ustaw ją na palniku na wysokim ogniu i zeskrobaj wszelkie przyklejone bity Na spodzie gumową szpatułką. Odstaw odtłuszczone soki na patelnię i gotuj razem przez 3 do 5 minut, aby uzyskać cienki, naturalny sos. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
16
Pokrój kurczaka na talerzu. Pokrój skrzydła na stawie, przekręć, aby je usunąć i ustaw nad kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
17
Przeciąć uda w stawie, przekręcić, aby je usunąć, pokroić po przekątnej w stawie nogi, aby podzielić je na udo i podudzie i położyć je na talerzu. Wyrzeźbić cienkie plasterki z mięsa piersi i pozwolić im leżeć, jak spadają; wlać trochę sosu na białe mięso, unikając zwilżania chrupiącą skórę ud.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
18
Faszerowaną szyjkę pokroić w plasterki i podawać z resztą sosu w małym dzbanku z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn