Pieczony kurczak z farszem z zielonych ziół
Pieczony kurczak z farszem zielarskim wymaga około 15 godzin i 25 minut od początku do końca. Na 2,83 zł / porcja, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 1074 kalorie, 66g białka, oraz 86g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, szczypiorek i kilka innych rzeczy , aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kurczak Z Nadzieniem Orzechowo-Ziołowym, Pachnący ziołami pieczony indyk z farszem kukurydzianym, oraz Faszerowana pieczeń wieprzowa z ziołowym doprawionym karczochem i farszem grzybowym podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umyć kurczaka pod zimną bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przechowywać w lodówce, bez przykrycia, przez co najmniej 12 godzin i tak długo, jak 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. olej do pieczenia lub pieczenia z olejem rzepakowym.
Bułkę tartą włożyć do średniej miski.
Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Wątróbkę i żołądek posypać solą i pieprzem.
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, a gdy się roztopi, dodaj podroby i gotuj szybko, aż z obu Stron się zarumieni, około 3 minut.
Przełóż je na deskę do krojenia, drobno posiekaj i dodaj do bułki tartej. Od ognia, dodać wino i zeskrobać dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki; wlać płyn na bułkę tartą i wymieszać.
Dodać wieprzowinę na patelni i gotować aż rumiane, około 5 minut; zeskrobać wieprzowinę do miski z mieszaniną chleba.
Dodaj 3 łyżki masła, cebulę i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu na patelnię i gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i delikatna, 10 do 15 minut.
Dodać szałwię i czosnek i gotować 1 minutę dłużej.
Dodaj boćwina szwajcarskiego i gotuj do więdnięcia. Zeskrobać mieszankę i wszystkie soki maślane na bułkę tartą i wymieszać do połączenia.
Dodać szczypiorek i skórkę z cytryny i smak przypraw, dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.
Poluzuj skórę nad piersiami kurczaka. Włóż pozostałe 4 łyżki zimnego masła pod skórę piersi kurczaka, naciskając w dół, aby je rozproszyć. Potrzyj kurczaka cienką warstwą oleju rzepakowego.
Posyp kurczaka mocno ze wszystkich stron 3/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wypchaj jamę mieszaniną chleba, a skórę szyi wypchaj pozostałym farszem. Umieść ptaka w naoliwionej patelni do pieczenia.
Piecz kurczaka, aż skóra wyschnie i masło roztopi się, około 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375 stopni F i kontynuuj pieczenie, fastrygując kurczaka raz lub dwa razy tłuszczem, który gromadzi się w rogach patelni, aż najgrubsza część uda zarejestruje 170 Stopni F na termometrze natychmiastowym, 45 do 55 minut.
Przełóż kurczaka na duży talerz, aby odpocząć przez 5 do 10 minut. Odcedź soki z patelni do miski i odtłuść tłuszcz.
Wlej 1/4 szklanki wody do patelni do pieczenia, ustaw ją na palniku na wysokim ogniu i zeskrobaj wszelkie przyklejone bity Na spodzie gumową szpatułką. Odstaw odtłuszczone soki na patelnię i gotuj razem przez 3 do 5 minut, aby uzyskać cienki, naturalny sos. Doprawić solą i pieprzem.
Pokrój kurczaka na talerzu. Pokrój skrzydła na stawie, przekręć, aby je usunąć i ustaw nad kurczakiem.
Przeciąć uda w stawie, przekręcić, aby je usunąć, pokroić po przekątnej w stawie nogi, aby podzielić je na udo i podudzie i położyć je na talerzu. Wyrzeźbić cienkie plasterki z mięsa piersi i pozwolić im leżeć, jak spadają; wlać trochę sosu na białe mięso, unikając zwilżania chrupiącą skórę ud.
Faszerowaną szyjkę pokroić w plasterki i podawać z resztą sosu w małym dzbanku z boku.