Pieczony kurczak z balsamicznym winegretem

Pieczony kurczak z balsamicznym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 372 kalorie, 28g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Mieszanka skórki z cytryny, musztarda dijon, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 82 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Marchewka W Balsamicznym Winegrecie, Sałatka z pieczonej papryki z balsamicznym winegretem, oraz Pieczone warzywa z miodem balsamicznym Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ubić ocet, musztardę, sok z cytryny, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz w małej misce do wymieszania.
Połącz kawałki vinaigrette i kurczaka w dużej zamykanej plastikowej torbie; uszczelnić torbę i wrzucić do herbu. Przechowywać w lodówce, obracając kawałki kurczaka od czasu do czasu, przez co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjmij kurczaka z worka i ułóż kawałki kurczaka na dużym wysmarowanym naczyniu do pieczenia. Pieczeń, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 1 godzinę. Jeśli kurczak zbyt szybko się zarumieni, przykryj go folią na pozostały czas gotowania.
Przełożyć kurczaka na półmisek.
Umieść naczynie do pieczenia na palniku na średnim ogniu.
Ubijać rosół z kurczaka do kapieli na patelni, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie blachy do pieczenia z drewnianą łyżką i mieszając je do rosołu i kapieli na patelni.
Skropić kapiącą patelnię kurczakiem.
Kurczaka posypać skórką cytrynową i natką pietruszki i podawać.