Pieczony kurczak kornwalijski z dressingiem Panzanaella i smażonym brokułem

Pieczony kurczak kornwalijski z dressingiem Panzanaella i smażonym brokułem zajmuje około 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 798 kalorii , 46 g białka i 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pieczony czosnek, czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 72% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Kurczak po kornwalijsku z sosem whisky i śmietanką , Filety z łososia w panierce migdałowej z pieczonym brokułem i Brokuły owinięte szynką prosciutto z chrupiącymi bazyliami .
Instrukcje
Sos: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Rozłóż kostki chleba na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku, aż będą złocistobrązowe, około 8 do 10 minut. Nasmaruj oliwą z oliwek naczynie do pieczenia o pojemności 2 kwarty i wysokich bokach.
W dużej misce wymieszaj pomidory, czosnek, pietruszkę i rozmaryn, dopraw solą i płatkami czerwonej papryki.
Dodaj pokrojone w kostkę pieczywo, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Włóż mieszankę do naczynia do pieczenia, przykryj folią i piecz przez 20 minut.
Zdejmij folię i piecz dalej, aż sos będzie chrupiący i złocistobrązowy, przez około 10 minut.
Pieczone kury kornwalijskie z czosnkiem: Rozgrzej piekarnik do 450 stopni Fahrenheita. Podziel rozmaryn na pół i umieść w środku kur, a następnie zwiąż nogi sznurkiem rzeźniczym. W małej misce wymieszaj pastę czosnkową z oliwą z oliwek. Natrzyj kury mieszanką i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Umieść kury w patelni do smażenia z uchwytem odpornym na ciepło i obsmaż ze wszystkich stron. Włóż do piekarnika i piecz, aż będą prawie ugotowane, około 35 do 40 minut.
Zlej tłuszcz z brytfanny i dodaj nagromadzony w niej sok z kurczaka.
Rozgrzej olej w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę.
Dodaj broccolini i smaż przez 2 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.