Pieczony kurczak-Chipotle nachos z kolendrą-Avocado Crema
Przepis Pieczony kurczak-Chipotle Nachos z kolendry-awokado Crema może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście kolendry, do 2 chipotle chili, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fiesta kurczak + kolendra Limonka ryż fajita miska z awokado Chipotle Crema, Wideo: Fajita" Nachos " z Avocado Crema, oraz Chipotle wieprzowe Tamales z Cilantro-Lime Crema.
Instrukcje
W patelni 2 1/2-do 3-quart na średnim ogniu, często mieszaj cebulę w oliwie z oliwek, aż cebula zacznie brązowieć, 4 do 7 minut.
Dodać nasiona kminku i oregano; mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Dodaj chili, pasta pomidorowa, ocet, i 1/2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, często mieszając, do mieszania smaków, o 5 protokół.
Dodajemy kurczaka i mieszamy do wystygnięcia.
Tymczasem ułóż chipsy tortilla w jednej warstwie na patelni 12-na 17 cali.
Posypać równe porcje sera na każdym chipsie i łyżka około 1 łyżka mieszanki kurczaka na wierzchu.
Piec w piekarniku zwykłym lub konwekcyjnym 450, aż ser zacznie bąbelkować, około 3 minut. Szpatułką ostrożnie przenieś chipsy tortilla na talerz. Wierzch każdy z 1 łyżeczką Cilantro-Avocado Crema i udekorować liściem kolendry.
Cilantro-Avocado Crema. W małej misce wymieszaj 1/3 szklanki drobno pokrojonego w kostkę jędrnego dojrzałego awokado, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżkę drobno posiekanych świeżych liści kolendry, 2 łyżeczki soku z limonki i 2 łyżeczki mleka.
Dodać sól do smaku. Sprawia, że około 1/2 szklanki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest DeLoach Russian River Pinot Noir. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![DeLoach Russian River Pinot Noir]()
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem