Pieczony Kurczak
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczony kurczak może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.68 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 128G białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 1646 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pieprz, kurczaki, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół z kurczaka z resztkami pieczonego kurczaka, Pieczony kurczak, oraz Pieczony Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 F.
Umieść cytrynę i czosnek w zagłębieniach kurcząt. Zwiąż nogi razem. Natrzeć ptaki olejem, następnie posypać solą i dużą ilością pieprzu. Włóż kilka gałązek tymianku między piersiami, udami i skrzydłami.
Pozostałe gałązki umieść na patelni i umieść kurczaki na wierzchu. Piecz przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytany włożony w najgrubszą część uda odczyta 180 F.
Wyjąć kurczaki na talerz.
Wlać wszystkie soki, które gromadzą się z powrotem na patelnię. Odrzuć tymianek.
Umieść patelnię na średnim ogniu, dodaj wino i zagotuj, skrobając brązowe kawałki od spodu.
Wlać soki z patelni do filiżanki i umieścić w zamrażarce na około 10 minut, aby przyspieszyć oddzielanie tłuszczu. Wyrzucić tłuszcz i podgrzać Pozostałe soki w rondlu lub w kuchence mikrofalowej.
Podawać z jednym z kurczaków. Zawijać i przechowywać w lodówce drugiego kurczaka na inny posiłek.