Pieczony kalafior z indyjskim sosem Barbecue
Przepis pieczony kalafior z indyjskim sosem Barbecue może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina. Ta przystawka ma 120 kalorii, 5G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kalafior, cukier, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony Kalafior Z Indyjskim Sosem Barbecue, Pieczony kalafior z indyjskimi przyprawami, Plus wygląd telewizora, oraz Kalafior indyjski Pizza: pieczone i pyszne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Toast kminek na małej patelni na średnim ogniu, aż ciemniejszy kolor i zaczyna palić, o 11/2 protokół. Odstawić.
Wrzucić kalafior i 2 łyżki oleju w dużej misce.
Przełożyć na blachę do pieczenia o średnich brzegach. Pieczeń do bardzo miękki, mieszając od czasu do czasu, o 45 protokół.
W międzyczasie podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać imbir i czosnek; smażyć aż bardzo pachnące, o 3 protokół.
Dodać ketchup, sos sojowy, cukier, i tosty kminek. Doprowadzić do wrzenia, ubijając do blendu. Zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu; dusić sos barbecue 1 minutę do mieszania smaków, stale ubijając.
Wyjąć kalafior z piekarnika; przenieść do dużej miski. Wymieszać z wystarczającą ilością sosu barbecue do pokrycia; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 183,28, % kalorii z tłuszczu 47,5, tłuszcz (g) 9,84, tłuszcz nasycony (G) 0,71, Cholesterol (mg) 0, węglowodany (g) 23,04, błonnik pokarmowy (G) 3,83, cukry ogółem (G) 17,61, węglowodany netto (g) 19,21, Białko (g) 4,50