Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi

Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi
Pieczony kalafior z daktyli i orzeszków piniowych może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Mieszanka kalafiora, czosnku, orzeszków piniowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony kalafior z daktylami i orzeszkami piniowymi, Pieczony Kalafior Z Daktylami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Rozłóż różyczki kalafiora na blasze do pieczenia; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut. Wymieszać kalafior i kontynuować pieczenie do złotego koloru na brzegach, o 20 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Masło ciepła w małej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać orzeszki piniowe, aż złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj daktyle i czosnek do orzeszków piniowych; gotuj, aż daty zmiękną, 2 do 3 minut. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
DaktyleDaktyle
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Gorący kalafior przełożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Mżnąć mieszankę orzechów sosny na kalafior i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn