Pieczony indyk z szałwią i sosem pomarańczowym

Pieczony indyk z szałwią i sosem pomarańczowym
Pieczony indyk z szałwią i sosem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 87g białka, oraz 37 g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, por, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony Indyk Z Szałwią I Sosem Pomarańczowym, Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, oraz Pieczony indyk z sosem z szałwii.

Instrukcje

1
Usuń podroby, a następnie opłucz indyka. Suszyć ręcznikami papierowymi. Pocierać jamę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Pokrój 2 pomarańcze na 2-calowe kawałki. Odstawić kilka gałązek szałwii do dekoracji później.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3
Umieść pozostałą szałwię, pokrojone pomarańcze i czosnek w jamie. Rozluźnij skórę od piersi i rozprowadź ser pod skórą. Włóż skrzydła pod plecy; związać nogi razem. Na patelni ułożyć marchewki i pory, aby stworzyć "stojak" i umieścić na nim indyka; natrzeć olejem. (Turcja może być przygotowana do tego punktu do 1 dnia wcześniej. Przykryć patelnię folią i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
PomarańczowyPomarańczowy
SerSer
CzosnekCzosnek
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Cała TurcjaCała Turcja
PorPor
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozgrzej piekarnik do 177°. piecz przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść namiot foliowy nad indykiem i kontynuuj pieczenie przez 2 1/2 do 3 godzin dłużej lub do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 82° po włożeniu do piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Wyjmij patelnię z piekarnika. Ostrożnie przenieś indyka na talerz, wlewając sok z jamy z powrotem do patelni. Przykryć folią, aby utrzymać ciepło. Ustaw piekarnik na 260°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
7
Pozostałe 6 pomarańczy pokroić na ćwiartki i ułożyć na płytkiej patelni do pieczenia. Piec przez 10 do 15 minut lub do brązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
W międzyczasie wyrzuć warzywa z patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlać kapiele na patelnię do miarki 4-filiżanki. Kiedy tłuszcz oddziela się i unosi się na powierzchnię, łyżka 1/3 szklanki go do średniego rondla; wyrzucić pozostały tłuszcz. Wyciśnij sok z 12 pomarańczowych klinów do odtłuszczonego bulionu; jeśli to konieczne, dodaj wodę lub rosół z kurczaka, aby uzyskać 4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
10
Mąkę ubić na tłuszczu w rondlu i gotować na średnim ogniu, stale mieszając przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
11
Dodać mieszaninę bulionu i gotować, stale mieszając, aż sos zgęstnieje i zagotuje, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SOSSOS
12
Pozostałe upieczone pomarańcze ułożyć z szałwią na półmisku wokół indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
13
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
14
Oszczędność czasu: użyj łóżka z marchwi i porów zamiast stojaka do pieczenia. Warzywa smakują kapiele, a nie ma półki do przeszukiwania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
PorPor
15
Ser czosnkowo-ziołowy rozłóż pod skórką indyka zamiast tradycyjnej mieszanki masła i ziół. Dodaje smaku indykowi i eliminuje dodatkowe siekanie i brudne miseczki do mieszania. Pieczenie indyka bez wytarcia ogoli około 30 minut od czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SerSer
CzosnekCzosnek
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Cała TurcjaCała Turcja
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia57
Magazyn