Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym
Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 523 kalorie, 71g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.45 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki szałwii, wodę, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyk Polany morelami z pieczoną cebulą i sosem Szalotkowym, Pieczony indyk z masłem Szalotkowym i sosem tymiankowym, oraz Pieczona Pierś Z Indyka Z Cytrusowym Pesto I Sosem Z Szalotki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usuń i zarezerwuj podroby i szyję z Turcji. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
3
Połącz 1/4 szklanki posiekanej szalotki, masło, 1 łyżka posiekanej szałwii, 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka pieprzu. Masełko wcierać pod rozluźnioną skórę nad piersiami i pałeczkami. Stuff 1/2 szklanki cebuli, 1/2 szklanki marchewki, 1/2 szklanki selera i 3 gałązki szałwii do jamy ciała. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Ułożyć indyka, pierś do góry, na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
5
Wlać 1 szklankę wody i bulionu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Piecz indyka w temp. 350 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Usunąć i wyrzucić skórę.
11
Połącz zarezerwowane podroby, szyję, pozostałe 1/2 szklanki cebuli, pozostałe 1/2 szklanki marchewki, pozostałe 1/2 szklanki selera, Pozostałe 1 gałązki szałwii i pozostałe 5 szklanek wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek (około 1 1/2 godziny). Przecedzić mieszaninę przez sito, rezerwując zapas. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
13
Wlać kroplówki z indyka do worka; odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
14
Odcedzić kapiele do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwór.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
15
W małej miseczce umieścić wywar podrobowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
16
Dodać wystarczającą ilość kapieli odmierzyć 4 filiżanki. Wyrzucić Pozostałe krople. Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
17
Dodać mąkę do mieszanki kapieli; dobrze wymieszać trzepaczką.
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
19
Dodaj 1 Puchar pokrojone szalotki na patelnię; gotować 5 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać mieszaninę podrobów i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę posiekanej szałwii i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1/2 Gałązki Rozmarynu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Nota winna: w tym daniu subtelny smak indyka jest nieco bardziej poncz z szałwią i szalotką. Zarówno ziołowe, jak i cebulowe smaki (a także sam Indyk) są uzupełnione gładkim, ziemistym pinot noir. Spróbuj Cambria ' s Bench Break Vineyard Pinot Noir 2006 z kalifornijskiej Santa Maria Valley (Około $25). Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny