Pieczony indyk z sosem z patelni

Pieczony indyk z sosem z patelni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać solone pieczone indyka z sosem Pan spróbować. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1468 kalorii, 90g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych goździków, cebuli, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Indyk pieczony na sucho z sosem, Indyk pieczony z solą sojową z sosem Ruby grejpfrut & koper włoski, oraz Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj wodę, goździki, imbir, czarny pieprz, liście laurowe i sól. Obniżyć do gotować na wolnym ogniu i mieszać w miodzie i syropie klonowym, aż dobrze wymieszane. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Spłucz indyka do środka i na zewnątrz zimną wodą z kranu. Zarezerwuj kark i specjalne mięso na sosie pan. Umieścić indyka w solance, upewniając się, że indyk jest całkowicie zanurzony w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Na wierzch indyka ułożyć masę, aby zawsze była pokryta solanką. Marynować przez co najmniej 4 godziny na noc, w zależności od wagi indyka, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
5
Na płytkiej patelni, umieścić marchew, seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Wyjąć indyka z solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Wymieszać masło, czosnek, posiekany rozmaryn i szałwia, aby masło złożone. Używając rąk, rozluźnij skórę od piersi, delikatnie wkładając palce między skórę a ciało. Masło wcierać pod skórę. Włóż jabłka, cebulę i cały rozmaryn i szałwię do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Na patelni ułożyć indyka na warzywach, od strony piersi do góry. Schować skrzydła do tyłu i pod indyka. Za pomocą sznurka kuchennego, związać nogi razem. Pozwoli to na kompaktowy kształt i stworzy świetną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Skropić indyka oliwą z oliwek i wcierać w skórę. Pieczeń indyka do co najmniej 165 stopni F w piersi, o 2 1/2 godziny. Jeśli skóra staje się zbyt ciemna podczas pieczenia, namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
10
Przełożyć indyka na talerz i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Odchylić patelnię i odcedzić jak najwięcej tłuszczu z soku łyżką. Ustaw patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu. Patelnia Deglaze z białym winem i Maderą. Zeskrobać dno patelni, aby poluzować brązowe kawałki. Zmniejsz, dopóki nie zostanie tylko jedna czwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
MaderaMadera
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
12
Dodać wywar z indyka, tymianek i natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia i przecedzić do rondla. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, odtłuścić i opuścić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
13
Trzepaczka w beurre manie aż dobrze włączone i nadal gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
14
Podgrzać rondel na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj oliwę z oliwek i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Dodać szyję i podroby i gotować, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
16
Wyjmij patelnię z ognia i rozpalaj za pomocą portu. Powrót patelni do ognia i gotować, aż port jest prawie całkowicie odparowany, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
17
Dodaj marchew, cebulę, seler, rozmaryn i pieprz. Przykryć zimną wodą o 4 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne. Przejrzyj wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię stada i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
18
Odcedzić zapas. Zużyć natychmiast lub schłodzić i przechowywać w lodówce do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania

Składniki

2jabłka, ćwiartowane i rdzeniowanejabłka, ćwiartowane i rdzeniowane12słonina wieprzowasłonina wieprzowa1stickmasło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekana marchewkaz grubsza posiekana marchewka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemarchew w kostcemarchew w kostce1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwez grubsza posiekany selerz grubsza posiekany seler2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecubed selercubed seler1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekane świeże liście rozmarynuposiekane świeże liście rozmarynu2warzywo (np. szpinak)posiekane świeże liście szałwiiposiekane świeże liście szałwii2warzywo (np. szpinak)posiekany czosnekposiekany czosnek14papryka habanerogoździki mielonegoździki mielone14papryka habaneroimbir mielonyimbir mielony680papryka habanero1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami454papryka habaneroRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweWino MaderaWino Madera680papryka habaneroczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podaniaczysty syrop klonowy (najlepiej klasy B) plus 4 łyżeczki do podania2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu8krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1cebula, obrana i poćwiartowanacebula, obrana i poćwiartowana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula kostkowacebula kostkowa2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana cebulagrubo posiekana cebula2gałązki1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego1/4 szklanki tłuszczu wieprzowego113papryka habaneropęknięty czarny pieprzpęknięty czarny pieprz5Pęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianekPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino portowino porto2gałązki rozmarynugałązki rozmarynu2gałązkibezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą3gałązkiKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cmKapusta włoska, czyli pekińska, pokrojona w paski o grubości 2,5 cm8krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz1sprig1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1Podroby i szyja z TurcjiPodroby i szyja z Turcji1galonpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm8krewetki i żyłkiWoda, do pokryciaWoda, do pokrycia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)5kgscały świeży Indyk, podroby i szyja usunięte i Zarezerwowane dla stadacały świeży Indyk, podroby i szyja usunięte i Zarezerwowane dla stada57papryka habaneroBeurre Manie masło zmieszane z 2 uncji mąki, aż utworzy miękkie ciasto)Beurre Manie masło zmieszane z 2 uncji mąki, aż utworzy miękkie ciasto)
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn