Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać solone pieczone indyka z sosem Pan spróbować. Na 7,62 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1468 kalorii, 90g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonych goździków, cebuli, szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Indyk pieczony na sucho z sosem, Indyk pieczony z solą sojową z sosem Ruby grejpfrut & koper włoski, oraz Indyk pieczony z solanką jałowcową z sosem pieczarkowym kurkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku zagotuj wodę, goździki, imbir, czarny pieprz, liście laurowe i sól. Obniżyć do gotować na wolnym ogniu i mieszać w miodzie i syropie klonowym, aż dobrze wymieszane. Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Świeży Koperek, Zerwany
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Spłucz indyka do środka i na zewnątrz zimną wodą z kranu. Zarezerwuj kark i specjalne mięso na sosie pan. Umieścić indyka w solance, upewniając się, że indyk jest całkowicie zanurzony w solance.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Na wierzch indyka ułożyć masę, aby zawsze była pokryta solanką. Marynować przez co najmniej 4 godziny na noc, w zależności od wagi indyka, w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Na płytkiej patelni, umieścić marchew, seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
6
Wyjąć indyka z solanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
7
Wymieszać masło, czosnek, posiekany rozmaryn i szałwia, aby masło złożone. Używając rąk, rozluźnij skórę od piersi, delikatnie wkładając palce między skórę a ciało. Masło wcierać pod skórę. Włóż jabłka, cebulę i cały rozmaryn i szałwię do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Gałązki Rozmarynu
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Na patelni ułożyć indyka na warzywach, od strony piersi do góry. Schować skrzydła do tyłu i pod indyka. Za pomocą sznurka kuchennego, związać nogi razem. Pozwoli to na kompaktowy kształt i stworzy świetną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Fasola Cannelloni, Odsączona
9
Skropić indyka oliwą z oliwek i wcierać w skórę. Pieczeń indyka do co najmniej 165 stopni F w piersi, o 2 1/2 godziny. Jeśli skóra staje się zbyt ciemna podczas pieczenia, namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Przełożyć indyka na talerz i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie przygotuj sos do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Odchylić patelnię i odcedzić jak najwięcej tłuszczu z soku łyżką. Ustaw patelnię na 2 palnikach ustawionych na średnim ogniu. Patelnia Deglaze z białym winem i Maderą. Zeskrobać dno patelni, aby poluzować brązowe kawałki. Zmniejsz, dopóki nie zostanie tylko jedna czwarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)
Madera
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
12
Dodać wywar z indyka, tymianek i natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia i przecedzić do rondla. Doprowadzić z powrotem do wrzenia, odtłuścić i opuścić na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja Stado
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Trzepaczka w beurre manie aż dobrze włączone i nadal gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podgrzać rondel na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodaj oliwę z oliwek i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
15
Dodać szyję i podroby i gotować, aż rumiane na całym, o 7 protokół.
16
Wyjmij patelnię z ognia i rozpalaj za pomocą portu. Powrót patelni do ognia i gotować, aż port jest prawie całkowicie odparowany, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Port
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
17
Dodaj marchew, cebulę, seler, rozmaryn i pieprz. Przykryć zimną wodą o 4 cale. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne. Przejrzyj wszelkie szumowiny, które unoszą się na powierzchnię stada i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
18
Odcedzić zapas. Zużyć natychmiast lub schłodzić i przechowywać w lodówce do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego