Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia

Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia
Pieczony indyk z sosem Podrobowym i kiełbasą i sosem szałwiowym, na Święto Dziękczynienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 17g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś jabłko, pietruszkę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią, cebulą i sosem Podrobowym, Klasyczny pieczony sos z indyka i podrobów, oraz Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Usuń wszystkie dodatkowe części; Rezerwuj podroby.
3
Odciąć końcówki skrzydeł i nadmiar szyi itp. Doprawić indyka wewnątrz i na zewnątrz koszerną solą i świeżo zmielonym pieprzem; bądź Hojny. Rozluźnij stawy nóg bez rozdarcia skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól KoszernaSól Koszerna
Cała TurcjaCała Turcja
4
Dodać farsz przez grubsze siekanie cytryny, jabłka, cebuli, tymianku, rozmarynu, szałwii, pietruszki i liści laurowych na 1/2 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
FarszFarsz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CytrynaCytryna
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
5
Wymieszać z olejem. Włóż farsz do jamy i kratownica ptaka. Nie przywiązuj zbyt mocno.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Start bulion co najmniej 30 minut przed pieczeniem indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
7
Umieścić końcówki skrzydeł i szyi w rondlu; dodać 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia. Ściągnij pianę. Zmniejszyć ogień do powolnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj cebulę, seler, marchew, liście laurowe, ziarna pieprzu i łodygi pietruszki. Pozostawić na wolnym ogniu około 2 1/2 godziny. Zapasy szczepu i rezerwy. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
StadoStado
9
Zrobić pastę ugniatając 6 łyżek niesolonego masła z 1/4 szklanki mąki. Wcieraj to energicznie i dokładnie w skórę ptaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło NiesoloneMasło Niesolone
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
10
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Posypać równomiernie 4 łyżki mąki na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Ułożyć indyka na półce na patelni. Pozwól, aby indyk osiągnął temperaturę pokojową, jeśli jest jeszcze zimny w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Włożyć indyka do piekarnika. Pozostawić w piekarniku na 40 minut lub aż ptak jest rumiane na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Połączyć 8 łyżek masła z 1 łyżeczką wody i doprowadzić do wrzenia. Obróć piekarnik do 350 stopni i obficie podlej indyka masłem. Powtarzaj ten proces dwa razy, raz na 10 minut, aż do wyczerpania płynu do fastrygowania. W tym momencie Indyk powinien być w piekarniku około 1 godziny. Teraz baste jeszcze 2 razy w odstępach 15 minut, przy użyciu patelni kapie. W tym momencie Turcja była w około 1 godzinę 30 minut. Gotuj 20 minut więcej bez fastrygowania, aby skóra była chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
15
Wyjąć z piekarnika. Pozostawić do odpoczynku co najmniej 30 minut przed rzeźbieniem. Zrobić sos w tym okresie odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Aby zrobić sos, wyjąć indyka na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
17
Umieść patelnię bezpośrednio na palniku na średnim ogniu. Gotować przez około 5 minut, pozwalając na odparowanie nadmiaru płynu. Ciągle mieszaj. Teraz ostrożnie usuń nadmiar tłuszczu, który nie połączył się z mąką, aby uzyskać zasmażkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
18
Dodaj pokrojony w kostkę por i gotuj przez 1 minutę. Powoli dodaj 3 szklanki wywaru z indyka, pozwalając sosowi zgęstnieć, gdy dojdzie do wrzenia. W tym momencie można go zmienić na rondel. Upewnij się, że każdy kawałek patelni kapie został włączony do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Turcja StadoTurcja Stado
SOSSOS
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
19
Dodać podroby i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut. Wymieszać jajko na twardo i zdjąć z ognia. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i solą, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko Na TwardoJajko Na Twardo
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
20
Pokrój indyka i podaj SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
21
Podawać z wiejską kiełbasą i sosem szałwiowym oraz żurawinowym smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinowy Smakżurawinowy Smak
KiełbasaKiełbasa
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
22
Jasper White ' s Cooking from New England by Jasper White / n / Nbiscuit Books

Składniki

1do konserwowania,do konserwowania,23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła43 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła10pieprz czarnypieprz czarny11/2 do 1 ananasa (w zależności od wielkości), obranego i pokrojonego na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracji1/2 do 1 ananasa (w zależności od wielkości), obranego i pokrojonego na 1/2-calowe kawałki, opłucz i zachowaj ładne liście do dekoracji2zdaniepęczek selera pokrojonego w plasterki (okpęczek selera pokrojonego w plasterki (ok596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna4(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna10gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1jajko na twardo, drobno pokrojone w kostkęjajko na twardo, drobno pokrojone w kostkę10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzsól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1Dużepor, tylko biała część, pokrojona w kostkę 1/4 calapor, tylko biała część, pokrojona w kostkę 1/4 cala1Skórki z cytrynySkórki z cytryny11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej20 cienkich plastrów cukinii20 cienkich plastrów cukinii5Pietruszka włoska łodygiPietruszka włoska łodygi10gałązkiPietruszka włoskaPietruszka włoska10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŻurawinowy SmakŻurawinowy Smak4gałązki świeży rozmaryngałązki świeży rozmaryn2gałązki świeża szałwiagałązki świeża szałwia10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySOS wiejski z kiełbasą i szałwiąSOS wiejski z kiełbasą i szałwią10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i świeżo zmielony pieprzsól i świeżo zmielony pieprz10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyozdoby z Turcjiozdoby z Turcji10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonypodroby z indyka, drobno pokrojone w kostkępodroby z indyka, drobno pokrojone w kostkę7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiTurcja stadoTurcja stado6(zima)masło niesolonemasło niesolone8(zima)masło niesolonemasło niesolone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane11 funt cukinii,1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1Vermont lub inny świeży Indyk, około 10 funtów, tuczony na kukurydzy i orzechach włoskich, zabity 3 dni wcześniejVermont lub inny świeży Indyk, około 10 funtów, tuczony na kukurydzy i orzechach włoskich, zabity 3 dni wcześniej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn